prezentacje

 0    101 fiche    sunray
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
still water
commencer à apprendre
woda niegazowana
fried foods
commencer à apprendre
potrawy smażone
mediterranean diet
commencer à apprendre
Dieta śródziemnomorska
eating habits
commencer à apprendre
nawyki żywieniowe
carbonated beverages
commencer à apprendre
Napoje gazowane
chemical impurities
commencer à apprendre
zanieczyszczenia chemiczne
exhaustion
commencer à apprendre
wyczerpanie
culinary abilities
commencer à apprendre
umiejętności kulinarne
hypertension
commencer à apprendre
nadciśnienie
obesity
commencer à apprendre
otyłość
major impact
commencer à apprendre
duży wpływ
fertilizer
commencer à apprendre
nawóz
exclude
commencer à apprendre
wykluczać
raisins
commencer à apprendre
rodzynki
cantalupe
commencer à apprendre
kantalupa (melon)
beans
commencer à apprendre
fasola
nut
commencer à apprendre
orzech
watermelon
commencer à apprendre
arbuz
onion
commencer à apprendre
cebula
spinach
commencer à apprendre
szpinak
things added to food
commencer à apprendre
rzeczy dodawane do żywności
wholemeal bread
commencer à apprendre
chleb pełnoziarnisty
cottage cheese
commencer à apprendre
twarożek
grape
commencer à apprendre
winogrono
coconut
commencer à apprendre
orzech kokosowy
ceral
commencer à apprendre
zboże
game
commencer à apprendre
dziczyzna
liver
commencer à apprendre
wątroba
veal
commencer à apprendre
cielęcina
sour milk
commencer à apprendre
zsiadłe/kwaśne mleko
shepherd
commencer à apprendre
pasterz
lactic acid bacteria
commencer à apprendre
Bakterie kwasu mlekowego
break down
commencer à apprendre
psuć się/załamywać się
clot
commencer à apprendre
grudka
whey
commencer à apprendre
serwatka
coagulation
commencer à apprendre
krzepliwość krwi/koagulacja
the cream
commencer à apprendre
śmietanka
preservation
commencer à apprendre
ochrona
maturation
commencer à apprendre
dojrzewanie
hyperplasia
commencer à apprendre
hiperplazja
mold
commencer à apprendre
pleśń
punctured
commencer à apprendre
przebite
flattened
commencer à apprendre
spłaszczone
saline
commencer à apprendre
solanka
surrounding
commencer à apprendre
otaczający
stuffing
commencer à apprendre
farsz/nadzienie
fryer
commencer à apprendre
frytkownica
frying pan
commencer à apprendre
patelnia
crumpet
commencer à apprendre
naleśnik/placek
yeast dough
commencer à apprendre
ciasto drożdżowe
lubricated
commencer à apprendre
smarowane
sprinkled
commencer à apprendre
posypane
caloric value
commencer à apprendre
Wartość kaloryczna
atherosclerosis
commencer à apprendre
miażdżyca
globalisation
commencer à apprendre
globalizacja
open-roasted cheese sandwich
commencer à apprendre
zapiekanka
brest
commencer à apprendre
polędwica
leguminous plants
commencer à apprendre
rośliny strączkowe
fat-soluble vitamins
commencer à apprendre
Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach
linseed oil
commencer à apprendre
olej lniany
slaughter
commencer à apprendre
ubój
lodine
commencer à apprendre
Jod
nutrition
commencer à apprendre
żywienie
participation
commencer à apprendre
udział
coronary heart disease
commencer à apprendre
Choroba wieńcowa
rickets
commencer à apprendre
krzywica
mishmash
commencer à apprendre
bigos
rennet
commencer à apprendre
podpuszczka
aging
commencer à apprendre
starzenie
ingredient
commencer à apprendre
składnik
cook by steam
commencer à apprendre
gotować na parze
werehouse
commencer à apprendre
werehouse
vinegared rice
commencer à apprendre
ocet ryżowy
pickled
commencer à apprendre
konserwowy/marynowany
carawey
commencer à apprendre
kminek
bay leaf
commencer à apprendre
liść laurowy
sauerkraut
commencer à apprendre
kapusta kiszona
mortar
commencer à apprendre
moździerz
pestle
commencer à apprendre
tłuczek
beverage
commencer à apprendre
przetwory
viniary
commencer à apprendre
winnica
vineyards
commencer à apprendre
Winnice(plantacje)
vintage
commencer à apprendre
rocznik wina
extrusion
commencer à apprendre
wytłaczanie
vat
commencer à apprendre
kadź
decantation
commencer à apprendre
dekantacja
barrels
commencer à apprendre
Beczki
vinification
commencer à apprendre
winifikacja
apple-latic fermentation
commencer à apprendre
fermentacja jabłkowo-mlekowa
maceration
commencer à apprendre
maceracja
enology
commencer à apprendre
enologia(nauka o winie)
dilution
commencer à apprendre
rozwodnienie
rod
commencer à apprendre
pleśn
lentils
commencer à apprendre
soczewica
flaxseeds
commencer à apprendre
siemię lniane
barley
commencer à apprendre
kasza jęczmienna
beets
commencer à apprendre
buraki
yeast
commencer à apprendre
drożdże
fungus
commencer à apprendre
grzyby
oatmeal
commencer à apprendre
płatki owsiane
bran
commencer à apprendre
otręby

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.