HACCP, processing handing, carbohydrates

 0    64 fiche    sunray
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
UNPROCESSED
commencer à apprendre
Nieprzetworzony
PROCESSED
commencer à apprendre
Przetworzony
WHOLE GRAINS
commencer à apprendre
Pełne ziarno
PASTRIES
commencer à apprendre
Słodycze
SODA (AMER)
commencer à apprendre
Napoje gazowane
REFINED FOODS
commencer à apprendre
Rafinowane jedzenie
INTERFERE WITH
commencer à apprendre
Zakłócać/przeszkadzać
PROMPT
commencer à apprendre
Pobudzać/doprowadzać do
TYPE 2 DIABETES
commencer à apprendre
Cukrzyca typu II
INSULIN RESISTANCE
commencer à apprendre
Insulino oporność
RESPOND TO
commencer à apprendre
Reagować na
STARCH
commencer à apprendre
Skrobia
WEAR OUT
commencer à apprendre
Wykończony
GLYCEMIC INDEX
commencer à apprendre
Indeks glikemiczny
GLYCEMIC LOAD
commencer à apprendre
Ładunek glikemiczny
OATS
commencer à apprendre
Owies
MILL
commencer à apprendre
Mielić
GRIND
commencer à apprendre
Zmieli/siekać
COARSELY GROUND
commencer à apprendre
Grubo mielony
FINELY GROUND
commencer à apprendre
drobno zmielony
BRAN
commencer à apprendre
Łuska
GERM
commencer à apprendre
Zalążek
RIPENESS
commencer à apprendre
Dojrzałość
OATMEAL
commencer à apprendre
Owsiane
WHEAT
commencer à apprendre
Pszenica
MOLECULES
commencer à apprendre
Molekuły
CONSTIPATION
commencer à apprendre
Zatwardzenie
SOLUBLE
commencer à apprendre
Rozpuszczalny
INSOLUBLE
commencer à apprendre
nierozpuszczalny
HAZARD
commencer à apprendre
zagrożenie
ASSURANCE OF FOOD SAFETY
commencer à apprendre
Zagrożenie bezpieczeństwa żywności
IMPLEMENT
commencer à apprendre
wdrażać
MAINTAIN
commencer à apprendre
utrzymać
ON SITE
commencer à apprendre
Na miejscu
BE UP TO DATE
commencer à apprendre
aktualnie
PRODUCT DEVELOPMENT
commencer à apprendre
Ulepszenie produktów
MILK PROCESSING PLANT
commencer à apprendre
Zakład przetwórstwa mleka
PATHOGENS
commencer à apprendre
Patogenów
CROSS-CONTAMINATION
commencer à apprendre
Zakażenie krzyżowe
MEASURES
commencer à apprendre
Środki/kroki podjęte w jakimś celu
OCCUR
commencer à apprendre
Pojawić/zdarzyć się
ADVERSE HEALTH EFFECTS
commencer à apprendre
Skutki szkodliwe dla zdrowia
ENSURE PRODUCT SAFETY
commencer à apprendre
Zagrożenie bezpieczeństwa życiowego
APPLY
commencer à apprendre
stosować
OPERATE
commencer à apprendre
działać
CRITERION
commencer à apprendre
kryterium
ACIDITY
commencer à apprendre
kwasowość
MOISTURE
commencer à apprendre
wilgoć
REQUIREMENTS
commencer à apprendre
wymagania
KEEP RECORDS
commencer à apprendre
Prowadzenie dokumentacji
FOOD PROCESSING
commencer à apprendre
przetwórstwo
RAW MATERIALS
commencer à apprendre
Surowe materiały
CROPS
commencer à apprendre
Zbiory, uprawy
HARVEST TIMES
commencer à apprendre
Czas zbirów
BE CONFINED TO...
commencer à apprendre
Być ograniczone do
DEMAND FOR
commencer à apprendre
Zapotrzebowanie na
CHEMICAL COMPOSITION
commencer à apprendre
Skład chemiczny
YIELDS
commencer à apprendre
Plony
LIMIT (V)
commencer à apprendre
Ograniczać
SEASONAL
commencer à apprendre
sezonowy
BE IN GREATER DEMAND
commencer à apprendre
Jest na coś zapotrzebowanie/popyt
CONTRACT AHEAD
commencer à apprendre
Umawiać się z wyprzedzeniem
STORAGE
commencer à apprendre
magazynować
SOLID
commencer à apprendre
Stały/solidny

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.