cooking 1

 0    37 fiche    engonskype
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
to heat food gently in a little water or fat
commencer à apprendre
to sweat
Sweat the vegetables until the juices run out.
musztarda penoziarnista / musztarda francuska
commencer à apprendre
wholegrain mustard
an Italian dish of rice cooked with vegetables, meat, etc.
commencer à apprendre
risotto /rɪˈzɒtəʊ/
gotować do miękkości
commencer à apprendre
cook until until softened
pieczarki
commencer à apprendre
white mushrooms
kasza perłowa, pęczak
commencer à apprendre
pearl barley
tatar
commencer à apprendre
Tatar steak
sos tatarski
commencer à apprendre
tartare sauce
a thick cold white sauce made from mayonnaise, chopped onions and capers, usually eaten with fish
tatar
commencer à apprendre
Steak tartare /ˌsteɪk tɑːˈtɑː/
a dish made with raw chopped beef and raw eggs
drobno posiekany
commencer à apprendre
finely chopped
ząbek czosnku
commencer à apprendre
clove garlic (in recipes)
pełna chochla
commencer à apprendre
ladleful
chochla
commencer à apprendre
a ladle
dodawać / do lewać
commencer à apprendre
to add in / to pour in / stir in
doprawić solą
commencer à apprendre
to season with salt
rukola
commencer à apprendre
arugula AmE / rocket BrE
podgrzać
commencer à apprendre
to heat (up)
to break something, especially fish or other food into small thin pieces; to fall into small thin pieces
commencer à apprendre
to flake
Flake the tuna and add to the sauce.
płatki migdałów
commencer à apprendre
flaked almonds
chrupiący
commencer à apprendre
crisp / crispy / crunchy / crusty
crispy batter
przybrać czymś
commencer à apprendre
to garnish with sth
Soup garnished with croutons.
Garnish the chicken with almonds.
przybranie
commencer à apprendre
garnish
a small amount of food that is used to decorate a larger dish of food
kawałki limonki
commencer à apprendre
lime wedges
nut and red pepper-based sauce
commencer à apprendre
romesco sauce (Spanish)
a metal or plastic bowl with a lot of small holes in it, used for draining water from vegetables, etc. after washing or cooking
calendar
durszlak, cedzak
commencer à apprendre
colander / strainer /ˈkʌləndə(r)
/ˈkælɪndə/
rondelek
commencer à apprendre
saucepan / pot AmE /ˈsɔːspən/
pomarszczony / SPARCIAŁY
commencer à apprendre
shriveled (lentils)
a shrivelled old man
dry and wrinkled as a result of heat, cold or being old
dokładnie umyć pod bieżącą wodą
commencer à apprendre
Thoroughly rinse under running water.
opłukany...
commencer à apprendre
rinsed...
Bring to a rapid simmer
commencer à apprendre
Bring to a rapid simmer
zmniejszyć ogień
commencer à apprendre
to reduce heat
over medium-high heat
gotować bez przykrycia
commencer à apprendre
cook uncovered
miękki
commencer à apprendre
tender (lentils)
Older lentils may take longer to cook and shed their outer skins as they cook.
spróbuj
commencer à apprendre
taste
przechowywać w lodówce
commencer à apprendre
to keep refrigerated
jedz je bez żadnych dodatków
commencer à apprendre
eat them on their own
ciągnący się, trudny do pogryzienia, żylasty, gliniasty
commencer à apprendre
chewy

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.