65. Gotowanie

 0    35 fiche    kamil4815
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
bezsolny, niezawierający soli
commencer à apprendre
salt-free
tłuczony, ubity
commencer à apprendre
mashed
gotować na parze
commencer à apprendre
steam
dusić (potrawę)
commencer à apprendre
stew
mielić (np. ziarno)
commencer à apprendre
grind
siekany
commencer à apprendre
chopped
kiszony
commencer à apprendre
pickled
mielony (np. o mięsie)
commencer à apprendre
minced
zgniatać, rozbijać
commencer à apprendre
smash
mieszać, miksować
commencer à apprendre
blend
bez cukru
commencer à apprendre
sugar-free
siekać, ciąć
commencer à apprendre
chop
surowy (np. mięso)
commencer à apprendre
raw
wegetariański
commencer à apprendre
vegetatian
wędzony (np. mięso, ryba)
commencer à apprendre
smoked
krwisty
commencer à apprendre
rare
średnio wysmażony
commencer à apprendre
medium
delikatny
commencer à apprendre
tender
kroić w kostkę
commencer à apprendre
dice
topić, roztapiać
commencer à apprendre
melt
domowej roboty
commencer à apprendre
homemade
mieszać
commencer à apprendre
stir
zmniejszyć temperaturę
commencer à apprendre
turn down the heat
zwiększyć temperaturę
commencer à apprendre
turn up the heat
marynować
commencer à apprendre
pickle
słodzić
commencer à apprendre
sweeten
wypełnienie, nadzienie
commencer à apprendre
filling
wzbogacać
commencer à apprendre
enrich
schładzać
commencer à apprendre
cool
doprawiać do smaku
commencer à apprendre
flavour
podgrzewać, rozgrzać
commencer à apprendre
heat
mieszać (składniki ze sobą)
commencer à apprendre
mix
mieszanka, masa
commencer à apprendre
mixture
rozgotować
commencer à apprendre
overcook
ciasto (masa przed upieczeniem)
commencer à apprendre
pastry

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.