Moja lekcja

 0    29 fiche    sandrszymanowska
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
different quarters od udder
commencer à apprendre
różne ćwiartki wymion
butter
commencer à apprendre
masło
breed
commencer à apprendre
rasa
appearance
commencer à apprendre
wygląd
aseptic packaging
commencer à apprendre
aseptyczne opakowanie
to extend shelf life
commencer à apprendre
przedłużyć okres trwałości
intervals of milking
commencer à apprendre
przerwy w dojeniu
different quarters od udder
commencer à apprendre
różne ćwiartki wymion
yoghurt
commencer à apprendre
jogurt
dry milk powder
commencer à apprendre
suche mleko w proszku
to give milk a blue tinge
commencer à apprendre
aby nadać mleku niebieski odcień
lactation periods
commencer à apprendre
okresy laktacji
pasteurization
commencer à apprendre
pasteryzacja
UHT treatment
commencer à apprendre
obróbka UHT
dry whey products (e.g. whey protein for bulding muscles)
commencer à apprendre
produkty z suchej serwatki (np. białko serwatki do budowania mięśni)
season
commencer à apprendre
pora roku
Rich flavor
commencer à apprendre
Bogaty smak
health status
commencer à apprendre
stan zdrowia
ice cream
commencer à apprendre
lody
homogenization
commencer à apprendre
homogenizacja
mouthfeel
commencer à apprendre
Tekstura
refrigerated and Frozen desserts
commencer à apprendre
chlodzenie i mrożonie deserów
chees strings
commencer à apprendre
paski serowe
manufacturing plants
commencer à apprendre
Zakłady produkcyjne
saltiness
commencer à apprendre
słoność
bulk milk tank
commencer à apprendre
zbiornik na mleko luzem
a strong cows odor
commencer à apprendre
silny zapach krów
bitter/ sour/rancid
commencer à apprendre
gorzki / kwaśny / zjełczały
gestation period
commencer à apprendre
okres ciąży

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.