il cibo 1

 0    244 fiche    alexandrakot795
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
il cibo
commencer à apprendre
żywność
la carne
commencer à apprendre
mięso
la bilancia
commencer à apprendre
waga
il marcellaio
commencer à apprendre
rzeźnik
il forno a microonde
commencer à apprendre
kuchenka mikrofalowa
la cotoletta
commencer à apprendre
kotlet
il controfiletto di manzo
commencer à apprendre
beftszyk z polędwicy
il maiale
commencer à apprendre
wieprzowina
il manzo
commencer à apprendre
wołowina
la cacciagione
commencer à apprendre
dziczyzna
il coniglio
commencer à apprendre
królik
la lingua
commencer à apprendre
ozór
le frattaglie
commencer à apprendre
podroby
il salume stagionato
commencer à apprendre
sucha kiełbasa
affumiacato
commencer à apprendre
wędzony
ruspante
commencer à apprendre
z hodowli naturalnej
biologico
commencer à apprendre
organiczny
la carne bianca
commencer à apprendre
białe mięso
la carne rossa
commencer à apprendre
czerwone mięso
la carne magra
commencer à apprendre
chude mięso
la carne cotta
commencer à apprendre
gotowane mięso
i gamberi scusciati
commencer à apprendre
oczyszczone krewetki
la pescheria
commencer à apprendre
sklep rybny
la rana pescatrice
commencer à apprendre
żabnica
lo sgombro
commencer à apprendre
makrela
la trota
commencer à apprendre
pstrąg
la sogliola
commencer à apprendre
sola dover
l'eglefino
commencer à apprendre
łupacz
la sardina
commencer à apprendre
sardynka
la razza
commencer à apprendre
płaszczka
la carpa
commencer à apprendre
karp
la spigola
commencer à apprendre
labraks
il salmone
commencer à apprendre
łosoś
il merluzzo
commencer à apprendre
dorsz
l'orata
commencer à apprendre
dorada
il tonno
commencer à apprendre
tuńczyk
i frutti di mare
commencer à apprendre
owoce morza
il granchio
commencer à apprendre
krab
l'ostrica
commencer à apprendre
ostryga
il gamberetto
commencer à apprendre
krewetka królewska
il gombero d'acqua dolce
commencer à apprendre
rak
la cozza
commencer à apprendre
małż
l'aragosta
commencer à apprendre
homar
il gambero
commencer à apprendre
homar
il polpo
commencer à apprendre
ośmiornica
la seppia
commencer à apprendre
mątwa
il calamaro
commencer à apprendre
kalmar
pulito
commencer à apprendre
oczyszczony
il trancio di pesce
commencer à apprendre
stek z ryby
congelato
commencer à apprendre
mrożony
fresco
commencer à apprendre
świeży
la coda
commencer à apprendre
ogon
squamato
commencer à apprendre
oskrobany
la spina
commencer à apprendre
ość
a filetti
commencer à apprendre
filetowany
la squama
commencer à apprendre
łuska
spellato
commencer à apprendre
bez skóry
il pesce spinato
commencer à apprendre
ryba filetowana
la fetta
commencer à apprendre
plaster
il prosciutto
commencer à apprendre
szynka
la carne macinata
commencer à apprendre
mięso mielone
il filetto
commencer à apprendre
filet
la btistecca di culaccio
commencer à apprendre
rumsztyk
il controfiletto di manzo
commencer à apprendre
befsztyk z polędwicy
le costole
commencer à apprendre
żeberka
la costoletta alla milanese
commencer à apprendre
kotlet cielęcy z kością
l' arrosto
commencer à apprendre
mięso na pieczeń
il pollo
commencer à apprendre
drób
la cotenna
commencer à apprendre
skóra
il petto
commencer à apprendre
pierś
la coscia
commencer à apprendre
udko
il pollo
commencer à apprendre
kurczak
l' ala
commencer à apprendre
skrzydełko
il fagiano
commencer à apprendre
bażant
l' anatra
commencer à apprendre
kaczka
la zampa
commencer à apprendre
nóżka
la quaglia
commencer à apprendre
przepiórka
l' oca
commencer à apprendre
gęś
la verdura
commencer à apprendre
warzywa
la fava
commencer à apprendre
bób
i fagiolini
commencer à apprendre
fasolka szparagowa
il fagiolo
commencer à apprendre
fasola
il piselli
commencer à apprendre
groch
il granturco
commencer à apprendre
kukurydza
il bambu
commencer à apprendre
bambus
l' okra
commencer à apprendre
okra
il sedano
commencer à apprendre
seler naciowy
il germogli di soia
commencer à apprendre
kiełki fasoli
la cicoria
commencer à apprendre
cykoria
il finocchio
commencer à apprendre
koper włoski
i cuori di palma
commencer à apprendre
rdzenie palmowe
la foglia
commencer à apprendre
liść
lo stelo
commencer à apprendre
łodyga
il germoglio
commencer à apprendre
pąk
il chicco
commencer à apprendre
ziarno
la punta
commencer à apprendre
czubek
il cuore
commencer à apprendre
środek
biologico
commencer à apprendre
organiczny
la busta di plastica
commencer à apprendre
torebka foliowa
la rucola
commencer à apprendre
rukola
il crescione
commencer à apprendre
rukiew wodna
il radicchio
commencer à apprendre
cykoria sałatowa
il cavaletto di Bruxelles
commencer à apprendre
brukselka
la bietola
commencer à apprendre
botwina
il cavolo riccio
commencer à apprendre
jarmuż
l' acetosa
commencer à apprendre
szczaw
l' indivia
commencer à apprendre
endywia
il dente di leone
commencer à apprendre
mlecz
gli spinaci
commencer à apprendre
szpinak
il cavolo rapa
commencer à apprendre
kalarepa
la bieta a coste
commencer à apprendre
kapusta pak- choi
la lattuga
commencer à apprendre
sałata
il broccolo
commencer à apprendre
brokuł
il cavolo
commencer à apprendre
kapusta
la lattuga romana
commencer à apprendre
sałata rzymska
la melanzana
commencer à apprendre
bakłażan
il peperone
commencer à apprendre
papryka
il cetriolo
commencer à apprendre
ogórek
il pomodoro
commencer à apprendre
pomidor
la patata
commencer à apprendre
ziemniak
la barbabietola
commencer à apprendre
burak
la carota
commencer à apprendre
marchewka
la cipolla rosso
commencer à apprendre
cebula czerwona
la cipolla
commencer à apprendre
cebula
la patata dolce
commencer à apprendre
batat
l' igname
commencer à apprendre
pochrzyn
la barbabietola
commencer à apprendre
burak
la rapa svedese
commencer à apprendre
brukiew
il topinambur
commencer à apprendre
słonecznik bulwiasty
il rafano
commencer à apprendre
chrzan
la pastinaca
commencer à apprendre
pasternak
lo zenzero
commencer à apprendre
imbir
la melanzana
commencer à apprendre
bakłażan
il pomodoro
commencer à apprendre
pomidor
l' erba cipollina
commencer à apprendre
szczypiorek
il porro
commencer à apprendre
por
lo scalogno
commencer à apprendre
szalotka
l' aglio
commencer à apprendre
czosnek
lo spicchio
commencer à apprendre
ząbek
il champignion
commencer à apprendre
pieczarka
il tartufo
commencer à apprendre
trufla
il cetriolo
commencer à apprendre
ogórek
la zucca Butternut
commencer à apprendre
dynia piżmowa
la zucca
commencer à apprendre
dynia
la frutta
commencer à apprendre
owoce
l' arancia
commencer à apprendre
pomarańcza
la clementiina
commencer à apprendre
klementynka
la pesca
commencer à apprendre
brzoskwinia
la pesca noce
commencer à apprendre
nektarynka
mapo
commencer à apprendre
tangerynka
il pompelmo
commencer à apprendre
grejpfrut
l' albicocca
commencer à apprendre
morela
la prugna
commencer à apprendre
śliwka
la ciliegia
commencer à apprendre
czereśnia
lo spicchio
commencer à apprendre
cząstka
il mandarino
commencer à apprendre
mandarynka
la limetta
commencer à apprendre
limonka
la scorza
commencer à apprendre
skórka
il satsuma
commencer à apprendre
mandarynka satsuma
il limone
commencer à apprendre
cytryna
l' arancino cinese
commencer à apprendre
kumkwiat
la pera
commencer à apprendre
gruszka
il cestino di frutta
commencer à apprendre
kosz owoców
la fragola
commencer à apprendre
truskawka
il lampone
commencer à apprendre
malina
l' uva
commencer à apprendre
winogrona
la mora
commencer à apprendre
jezyna
il ribes rosso
commencer à apprendre
czerwona porzeczka
il melone
commencer à apprendre
melon
la buccia
commencer à apprendre
skórka
il seme
commencer à apprendre
pestka
la polpa
commencer à apprendre
miąższ
l' anguria
commencer à apprendre
arbuz
l' ossicocco
commencer à apprendre
żurawina
il ribes nero
commencer à apprendre
czarna porzeczka
il mitrillo
commencer à apprendre
czarna jagoda
la mora-lampone
commencer à apprendre
malinojeżyna
l' uva spina
commencer à apprendre
agrest
il ribes bianco-
commencer à apprendre
biała porzeczka
dolce
commencer à apprendre
słodki
la fibra
commencer à apprendre
błonnik
il rabarbario
commencer à apprendre
rabarbar
agro
commencer à apprendre
kwaśny
fresco
commencer à apprendre
świeży
sugoso
commencer à apprendre
soczysty
croccante
commencer à apprendre
kruchy
marcio
commencer à apprendre
zgniły
acerbo
commencer à apprendre
cierpki
senza semi
commencer à apprendre
bezpestkowy
l' ananas
commencer à apprendre
ananas
la fragola
commencer à apprendre
truskawka
la banana
commencer à apprendre
banan
il mango
commencer à apprendre
mango
la mela cotogna
commencer à apprendre
pigwa
il frutto della passione
commencer à apprendre
marakuja
la buccia
commencer à apprendre
skórka
la banana
commencer à apprendre
banan
la guiava
commencer à apprendre
gujawa
la melagrana
commencer à apprendre
granat
il cachi
commencer à apprendre
persymona
il fico d'india
commencer à apprendre
owoc opuncji
la carambola
commencer à apprendre
karambola
il tamarillo
commencer à apprendre
tamarillo
le noci e la frutta secca
commencer à apprendre
orzeczy i owoce suszone
il pinolo
commencer à apprendre
orzeszek piniowy
il pistacchio
commencer à apprendre
orzeszek pistacjowy
l' anacardio
commencer à apprendre
nerkowiec
l' arachide
commencer à apprendre
orzech ziemny
la nocciola
commencer à apprendre
orzech laskowy
la mandorla brasiliana
commencer à apprendre
orzech brazylisjki
la noce pecan
commencer à apprendre
pekan
la mandorla
commencer à apprendre
migdał
la noce
commencer à apprendre
orzech włoski
la castagna
commencer à apprendre
kasztan jadalny
la noce di macadamia
commencer à apprendre
orzech makadamii
il fico
commencer à apprendre
figa
il dattero
commencer à apprendre
daktyl
la prugna secca
commencer à apprendre
suszona śliwka
la noce di occo
commencer à apprendre
orzech kokosowy
la polpa
commencer à apprendre
miąższ
il guscio
commencer à apprendre
łupina
l' uva sultanina
commencer à apprendre
sułtanka
l' uvetta
commencer à apprendre
rodzynek
verde
commencer à apprendre
zielony
maturo
commencer à apprendre
dojrzały
duro
commencer à apprendre
twardy
morbido
commencer à apprendre
miękki
sciropatto
commencer à apprendre
w syropie
salato
commencer à apprendre
solony
arrostito
commencer à apprendre
prażony
la frutta di stagione
commencer à apprendre
owoce sezonowe
la frutta tropicale
commencer à apprendre
owoce egzotyczne
la frutta candita
commencer à apprendre
owoce kandyzowane
i cereali e i legumi secchi
commencer à apprendre
zboża i rośliny strączkowe
secco
commencer à apprendre
suchy
la pula
commencer à apprendre
łuska ziarna
il chicco
commencer à apprendre
ziarno
i semi
commencer à apprendre
nasiona
profumato
commencer à apprendre
aromatyzowany
mettere a bagno
commencer à apprendre
moczyć
il cereale
commencer à apprendre
zboże
a chicco corto
commencer à apprendre
krótkoziarnisty
integrale
commencer à apprendre
pełnoziarnisty
a chicco lungo
commencer à apprendre
długoziarnisty

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.