wordlist unit 7

 0    86 fiche    guest2489208
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
pieczony
commencer à apprendre
baked
ukochany
commencer à apprendre
beloved
korzystny
commencer à apprendre
beneficial
mdły, bez smaku
commencer à apprendre
bland, tasteless
gotowany
commencer à apprendre
boiled, cooked
chrupiący, kruchy
commencer à apprendre
crisp
wyśmienity, smakowity
commencer à apprendre
delectable
pyszny
commencer à apprendre
delicious
ohydny, wstrętny
commencer à apprendre
disgusting
suchy
commencer à apprendre
dry
miły, przyjemny
commencer à apprendre
enjoyable
smażony
commencer à apprendre
fried
grillowany
commencer à apprendre
grilled
szkodliwy
commencer à apprendre
harmful
zdrowy
commencer à apprendre
healthy
kochany, lubiany
commencer à apprendre
loved
grudkowaty
commencer à apprendre
lumpy
wilgotny
commencer à apprendre
moist
wciągający, pyszny
commencer à apprendre
moreish
rozpływający się w ustach
commencer à apprendre
mouth-watering
paskudny, nieapetyczny
commencer à apprendre
nasty
pożywny
commencer à apprendre
nutritious
rozgotowany
commencer à apprendre
overcooked
przesmażony, rozgotowany
commencer à apprendre
overdone
odrażający, ohydny
commencer à apprendre
revolting
pieczony
commencer à apprendre
roast
słony, wytrawny
commencer à apprendre
savoury
przepyszny, świetny
commencer à apprendre
scrumptious
rozsądny
commencer à apprendre
sensible
przesłodzony
commencer à apprendre
sickly-sweet
śmierdzący
commencer à apprendre
smelly
rozmoczony
commencer à apprendre
soggy
pikantny
commencer à apprendre
spicy
umierający z głodu
commencer à apprendre
starving
gotowany na parze
commencer à apprendre
steamed
soczysty
commencer à apprendre
succulent
słodki
commencer à apprendre
sweet
smak
commencer à apprendre
taste
delikatny
commencer à apprendre
tender
konsystencja
commencer à apprendre
texture
twardy
commencer à apprendre
tough
nieprzyjemny, nieapetyczny
commencer à apprendre
unappealing
niezdrowy
commencer à apprendre
unhealthy
dynamiczny
commencer à apprendre
high-energy
rekomendowany
commencer à apprendre
highly recommended
ryzykowny
commencer à apprendre
high-risk
współczesny
commencer à apprendre
modern-day
otwarty umysł
commencer à apprendre
open-minded
pewny siebie
commencer à apprendre
self-confident
dobrze znany
commencer à apprendre
well-known
wyrzucać (do śmieci)
commencer à apprendre
bin
pozbywać się czegoś
commencer à apprendre
dispose of something
jadalny
commencer à apprendre
edible
zbędny, zbyteczny
commencer à apprendre
excess
zajadać się czymś
commencer à apprendre
feast on sth
bank żywności
commencer à apprendre
food bank
marnowanie żywności
commencer à apprendre
food waste
łakomczuch
commencer à apprendre
foodie
marnować się
commencer à apprendre
get wasted
zepsuć się (o jedzeniu)
commencer à apprendre
go off
zmarnować się
commencer à apprendre
go to waste
wyśmienity
commencer à apprendre
gourmet
resztki
commencer à apprendre
leftovers
ocalić
commencer à apprendre
salvage
data przydatności do spożycia
commencer à apprendre
sell-by date
rozrzutny, marnotrawny
commencer à apprendre
wasteful
szarlotka
commencer à apprendre
apple pie
(nie) być w stanie
commencer à apprendre
be (in)capable of
bufet, bar
commencer à apprendre
buffet
zapiekanka
commencer à apprendre
casserole
żuć
commencer à apprendre
chew
odchrząkać
commencer à apprendre
clear your throat
pocieszenie
commencer à apprendre
consolation
gotowe danie
commencer à apprendre
convenience food
lekcje gotowania
commencer à apprendre
cookery lessons
kuchnia (danego kraju lub regionu)
commencer à apprendre
cuisine
problemy trawienne
commencer à apprendre
digestive problems
oblewać
commencer à apprendre
douse
pierogi
commencer à apprendre
dumplings
kontener na śmieci
commencer à apprendre
dumpster
umożliwiać
commencer à apprendre
enable
instytucja, placówka
commencer à apprendre
establishment
odkrycie
commencer à apprendre
eye-opener
kwasy tłuszczowe
commencer à apprendre
fatty acids
karmić
commencer à apprendre
feed
alergia pokarmowa
commencer à apprendre
food alergy

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.