warzywa, kuchnia, przyprawy

 0    119 fiche    erykkostrzykowski
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
acetosa
commencer à apprendre
szczaw
barbabietola
commencer à apprendre
burak
cappuccina
commencer à apprendre
sałata
carciofo
commencer à apprendre
karczoch
cavalfiore
commencer à apprendre
kalafior
cavolo
commencer à apprendre
kapusta
ceci
commencer à apprendre
ciecierzyca
cetriolo
commencer à apprendre
ogórek
fava
commencer à apprendre
bób
finocchio
commencer à apprendre
Koper włoski
granoturco
commencer à apprendre
kukurydza
lattuga
commencer à apprendre
sałata
lenticchia
commencer à apprendre
soczewica
melanzana
commencer à apprendre
bakłażan
piselli
commencer à apprendre
groszek
porro
commencer à apprendre
por
prezzemolo
commencer à apprendre
Pietruszka
radicchio
commencer à apprendre
cykoria
rafano
commencer à apprendre
chrzan
rapa
commencer à apprendre
Rzepa
ravanello
commencer à apprendre
rzodkiewka
sedano
commencer à apprendre
seler
zucca
commencer à apprendre
dynia
zucchina
commencer à apprendre
cukinia
alloro
commencer à apprendre
liść laurowy
anice
commencer à apprendre
Anyż
cannella
commencer à apprendre
cynamon
coriandolo
commencer à apprendre
kolendra
cumino
commencer à apprendre
kminek
erba cippolina
commencer à apprendre
szczypiorek
finocchio
commencer à apprendre
Koper włoski
foglie fi prezzemolo
commencer à apprendre
liście pietruszki
ginepro
commencer à apprendre
jałowiec
levistico
commencer à apprendre
lubczyk
maggiorana
commencer à apprendre
Majeranek
maionese
commencer à apprendre
majonez
noce moscata
commencer à apprendre
gałka muszkatołowa
peperoncico
commencer à apprendre
papryczka chilli
salvia
commencer à apprendre
szałwia
santoreggia
commencer à apprendre
cząber
senape
commencer à apprendre
musztarda
timo
commencer à apprendre
tymianek
zafferano
commencer à apprendre
Szafran
zenzero
commencer à apprendre
imbir
agnolotti
commencer à apprendre
pierożki z mięsem lub serem
arrosto
commencer à apprendre
pieczeń
arrosto di manzo
commencer à apprendre
pieczeń wołowa
carne lessa
commencer à apprendre
gotowane mięso
carne tritata
commencer à apprendre
mięso mielone
cavolo ripieno
commencer à apprendre
nadziewana kapusta (gołąbek)
costate
commencer à apprendre
pieczone żeberko
cotoletta
commencer à apprendre
kotlet
fegatino
commencer à apprendre
wątrobka
fegato
commencer à apprendre
wątrobka
fesa di vitello
commencer à apprendre
sznycel cielęcy
involtino
commencer à apprendre
Rolada
lombata
commencer à apprendre
stek z polędwicy wołowej
lonza
commencer à apprendre
polędwica
magatello
commencer à apprendre
mięso na grila
petto di pollo
commencer à apprendre
pierś z kurczaka
piatto di crauti con pezzi di carne
commencer à apprendre
danie z kiszonej kapusty z kawałkami mięsa
pollo allo spiedo
commencer à apprendre
kurczak z patelni
ravioli
commencer à apprendre
pierożki
spezzatino
commencer à apprendre
gulasz
stinco
commencer à apprendre
golonka
stufato
commencer à apprendre
gulasz
tortellini
commencer à apprendre
pierogi, uszka
pungente
commencer à apprendre
ostry smak
dolciastro
commencer à apprendre
słodkawy, mdły
soave
commencer à apprendre
łagodny (smak)
vinoso
commencer à apprendre
winny
aspro
commencer à apprendre
kwaśny
acerbo
commencer à apprendre
niedojrzały, kwaśny
pancetta
commencer à apprendre
boczek
pancetta afumicata
commencer à apprendre
wędzony bekon
pasticcio
commencer à apprendre
pasztet
salsiccia
commencer à apprendre
kiełbasa
sanguinaccio
commencer à apprendre
kaszanka
polpo
commencer à apprendre
ośmiornica
ciambella
commencer à apprendre
obwarzanek
filone
commencer à apprendre
bagietka
michetta
commencer à apprendre
kajzerka
pane integrale
commencer à apprendre
chleb razowy
pangrattato
commencer à apprendre
bułka tarta
abbrustolire
commencer à apprendre
upiec
affetare
commencer à apprendre
kroić w plasterki
avvolgere
commencer à apprendre
owinąć
colare
commencer à apprendre
odcedzić
condensare
commencer à apprendre
zagęszczać
congelare
commencer à apprendre
zamrażać
cuocere a fuoco lento
commencer à apprendre
gotować na wolnym ogniu
disossare
commencer à apprendre
usunąć kości
evaporare
commencer à apprendre
odparować
farcire
commencer à apprendre
faszerować
filettare
commencer à apprendre
filetować
fondere
commencer à apprendre
rozpuścić
frullare
commencer à apprendre
miksować
gratinare
commencer à apprendre
trzeć
impanare
commencer à apprendre
panierować
impastare
commencer à apprendre
ugniatać
imperare
commencer à apprendre
pieprzyć
infornare
commencer à apprendre
wypiekać
lessare
commencer à apprendre
gotować na wrzątku
macinare
commencer à apprendre
zemleć
marinare
commencer à apprendre
marynować
mescolare
commencer à apprendre
łączyć, mieszać
passare
commencer à apprendre
przecierać
pelare
commencer à apprendre
obierać
raffreddare
commencer à apprendre
studzić
riempire
commencer à apprendre
nadziewać
salare
commencer à apprendre
solić
sbucciare
commencer à apprendre
obierać
scolare
commencer à apprendre
odcedzić
spremere
commencer à apprendre
wyciskać
stacciare
commencer à apprendre
przesiewać
stufare
commencer à apprendre
dusić
travasare
commencer à apprendre
przelewać
tritare
commencer à apprendre
siekać
zuccherare
commencer à apprendre
słodzić

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.