unit 6

 0    52 fiche    dagmaraprzesmycka
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
wiśnia
commencer à apprendre
cherry
winogrono
commencer à apprendre
grape
brzoskwinia
commencer à apprendre
peach
gruszka
commencer à apprendre
pear
ananas
commencer à apprendre
pineapple
sos do pieczeni
commencer à apprendre
gravy
zioła
commencer à apprendre
herbs
dżem z owoców cytrusowych
commencer à apprendre
marmelade
majonez
commencer à apprendre
mayonnaise
sos sałatkowy
commencer à apprendre
salad dressing
sos
commencer à apprendre
sauce
przyprawa
commencer à apprendre
seasoning
przyprawy korzenne
commencer à apprendre
spices
ocet
commencer à apprendre
vinegar
gotowany
commencer à apprendre
boiled
chrupki
commencer à apprendre
crunchy
suchy
commencer à apprendre
dry
czerstwy
commencer à apprendre
stale
chrupiący
commencer à apprendre
crusty
gotowany w wodzie
commencer à apprendre
poached
sproszkowany
commencer à apprendre
powdered
wytrawny/smakowity
commencer à apprendre
savoury
kupny, kupiony w sklepie
commencer à apprendre
shop-bought
odtluszczony (o mleku, jogurcie)
commencer à apprendre
skimmed
pokrojony
commencer à apprendre
sliced
opłukać
commencer à apprendre
rinse
patelnia
commencer à apprendre
frying pan
czajnik
commencer à apprendre
kettle
serwetka
commencer à apprendre
napkin
rondel
commencer à apprendre
saucepan
naczynia, porcelana stołowa
commencer à apprendre
crockery
sztućce
commencer à apprendre
cutlery
gorzki
commencer à apprendre
bitter
wyśmienity
commencer à apprendre
delicious
jadalne / niejadalne
commencer à apprendre
edible/inedible
łagodny
commencer à apprendre
mild
apetyczny/nieapetyczny
commencer à apprendre
appetizing/unappetizing
odpychający
commencer à apprendre
off-putting
odrażając/okropny
commencer à apprendre
revolting
dodatki
commencer à apprendre
addivities
śmieciowe jedzenie
commencer à apprendre
junk food
niskotłuszczowy
commencer à apprendre
low-fat
dzienna dawka
commencer à apprendre
daily intake
bogate w błonnik
commencer à apprendre
high-fibre
pożywny
commencer à apprendre
nutritious
kwasy nasycone
commencer à apprendre
saturated fats
razowy
commencer à apprendre
wholemeal
kuchnia jako sposób gotowania
commencer à apprendre
cuisine
recenzja
commencer à apprendre
review
samoobsługa
commencer à apprendre
self-service
przystawka
commencer à apprendre
starter
korkociąg
commencer à apprendre
a corkscrew

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.