U6 str. 99

 0    42 fiche    guest2852597
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
pokroić w ćwiartki / paski / kawałki
commencer à apprendre
cut into quarters / strips / pieces
rozmrażać
commencer à apprendre
defrost
pokroic w kostke
commencer à apprendre
dice
odcedzać
commencer à apprendre
drain
psuć się
commencer à apprendre
go off
zwietrzec/zeschnac
commencer à apprendre
go stale
zetrzeć
commencer à apprendre
grate
natłuścić
commencer à apprendre
grease
mielić (kawę)
commencer à apprendre
grind (coffee)
zagnieść ciasto (ręcznie)
commencer à apprendre
knead dough (by hand)
rozgniatac
commencer à apprendre
mash
zmielic mięso
commencer à apprendre
mince
rozgrzać piekarnik
commencer à apprendre
preheat the oven
odgrzać
commencer à apprendre
reheat
płukać
commencer à apprendre
rinse
rozwałkować (ciasto)
commencer à apprendre
roll out (dough)
sezon (do smaku)
commencer à apprendre
season (to taste)
przesiewać (mąka)
commencer à apprendre
sieve (flour)
dusić
commencer à apprendre
simmer
wędzic
commencer à apprendre
smoke
namaczać
commencer à apprendre
soak
smarowac cos
commencer à apprendre
spread smt on smt
posypać
commencer à apprendre
sprinkle
gotować na parze
commencer à apprendre
steam
dusic
commencer à apprendre
stew
zamieszać
commencer à apprendre
stir
faszerowac
commencer à apprendre
stuff
słodzić
commencer à apprendre
sweeten
ubić
commencer à apprendre
whip
blacha do pieczenia
commencer à apprendre
baking tray
naczynie do pieczenia
commencer à apprendre
baking dish
naczynie zaroodporne
commencer à apprendre
casserole
deska do krojenia
commencer à apprendre
chopping board
sztućce
commencer à apprendre
cutlery
Pałeczki np. do ryżu
commencer à apprendre
Chopstick
Durszlak
commencer à apprendre
Colander
naczynia
commencer à apprendre
crockery
tarka
commencer à apprendre
grater
dzbanek
commencer à apprendre
jug
naczynia kuchenne
commencer à apprendre
kitchen utensils
pokrywka
commencer à apprendre
lid
obieraczka
commencer à apprendre
peller

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.