technologia mleczarska

 0    16 fiche    milosztrymers
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
proszek mleczny
commencer à apprendre
milk powder
skrzep mleka
commencer à apprendre
milk curd
białka serwatkowe
commencer à apprendre
whey proteins
suszenie rozpyłowe
commencer à apprendre
spray drying
jogurt
commencer à apprendre
yoghurt
fermentowane napoje mleczne
commencer à apprendre
fermented milk beverages
podpuszczka/rennina
commencer à apprendre
rennet/rennin
koncentraty białek mleka
commencer à apprendre
milk protein concentrates
miękki/twardy ser
commencer à apprendre
soft/hard cheese
kwasowe sery
commencer à apprendre
Acid coagulated cheeses
baktofugacja
commencer à apprendre
bactofugation
dojrzewanie sera
commencer à apprendre
Cheese ripening
późne wzdęcia serów
commencer à apprendre
late - gas cheeses blowing
pasteryzacja mleka
commencer à apprendre
milk pasteurization
koagulanty mleka
commencer à apprendre
milk coagulants
kultury starterowe
commencer à apprendre
starter cultures

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.