sushi master

 0    28 fiche    weronikapasik
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
daikon
commencer à apprendre
długa biała rzodkiew
garia gari shoga
commencer à apprendre
imbir marynowany krojony w plastry
Gobo
commencer à apprendre
korzeń łopianu
goma
commencer à apprendre
ziarna sezamu
kanpyo
commencer à apprendre
suszone paski tykwy
konbu
commencer à apprendre
suszone glony pocięte na kawałki lub w paski
kyuri
commencer à apprendre
japoński ogórek
moyashi
commencer à apprendre
kiełki fasoli, długie białe kiełki małej zielonej fasolki mung
nori yakisushinori
commencer à apprendre
cienkie arkusze z prażonych krasnorostów
odori-ebi
commencer à apprendre
żywa krewetka "dancing shrimp" danie z żywych krewetek
oshinko
commencer à apprendre
kiszona żółta rzepa takuan
shiso
commencer à apprendre
świeże zielone liście o lekko miętowym zapachu do marynowania śliwek
shiitake
commencer à apprendre
grzyby
shoga
commencer à apprendre
świeży imbir
shoyu
commencer à apprendre
sos sojowy
su
commencer à apprendre
ocet ryżowy
tofu
commencer à apprendre
serek z soi
tofu głęboko smażone Abura age
commencer à apprendre
smażone na głębokim oleju
agari (ocha)
commencer à apprendre
zielona herbata
gari (shoga)
commencer à apprendre
marynowany imbir
geso (tako)
commencer à apprendre
ośmiornica
gyoku (tamagoyaki)
commencer à apprendre
słodki omlet
Murasaki (shoyu) fioletowy
commencer à apprendre
sos sojowy
neta (tane)
commencer à apprendre
dodatki do ryżu
otemono (hashi)
commencer à apprendre
pałeczki
sabi (wasabi)
commencer à apprendre
chrzan
sabi nuki
commencer à apprendre
proszę bez chrzanu
shari (gohan, meshi)
commencer à apprendre
zakwaszony ryż

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.