Sprawdzian

 0    69 fiche    koczwi99
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
legumes
commencer à apprendre
warzywa strączkowe
limited
commencer à apprendre
ograniczony
range
commencer à apprendre
zakres
excess
commencer à apprendre
nadmiar
scant
commencer à apprendre
niedobór
disadventage
commencer à apprendre
niekorzyść
overeat
commencer à apprendre
przejadać się
consume
commencer à apprendre
konsumować
unappealing
commencer à apprendre
nieprzyjemny
yield benefit
commencer à apprendre
przynosić korzyści
follow a diet
commencer à apprendre
przestrzegać diety
convenience store
commencer à apprendre
sklep ogólnospożywczy
daily value
commencer à apprendre
dzienna dawka
saturated fats
commencer à apprendre
tłuszcze nasycone
added sugars
commencer à apprendre
dodane cukry
serving size
commencer à apprendre
Wielkość porcji
amount
commencer à apprendre
ilość
shelf life
commencer à apprendre
okres trwałości
food processing
commencer à apprendre
przetwórstwo spożywcze
soft fizzy drinks
commencer à apprendre
miękkie napoje gazowane
food intake
commencer à apprendre
spożycie żywności
blending
commencer à apprendre
mieszanie
proccesed food
commencer à apprendre
przetworzone jedzenie
factors
commencer à apprendre
czynniki
drying
commencer à apprendre
suszenie
heating
commencer à apprendre
ogrzewanie
chilling
commencer à apprendre
chłodzenie
fermenting
commencer à apprendre
fermentacja
grain
commencer à apprendre
ziarno
fiber
commencer à apprendre
błonnik
ingredients
commencer à apprendre
składniki
smoking fish
commencer à apprendre
wędzenie ryb
canning food
commencer à apprendre
konserwa
homogenizing
commencer à apprendre
homogenizacja
pasteurizing
commencer à apprendre
pasteryzacja
slicing
commencer à apprendre
krajanie na plastry
contamination
commencer à apprendre
skażenie
wholesale
commencer à apprendre
Hurt
food fraud
commencer à apprendre
oszustwo żywnościowe
hazard
commencer à apprendre
zagrożenie
storage
commencer à apprendre
przechowywanie
food borne illnesses
commencer à apprendre
choroby pokarmowe
food poisoning
commencer à apprendre
zatrucie pokarmowe
food safety
commencer à apprendre
bezpieczeństwo żywności
sanitize
commencer à apprendre
dezynfekować
toxins
commencer à apprendre
toksyny
nutrient content
commencer à apprendre
zawartość składników odżywczych
nausea
commencer à apprendre
nudności, mdłości
abdominal pain
commencer à apprendre
ból w dole brzucha
diarrhoea
commencer à apprendre
biegunka
retail
commencer à apprendre
sprzedaż detaliczna
fever
commencer à apprendre
gorączka
dehydration
commencer à apprendre
odwodnienie
fungi
commencer à apprendre
grzyby
parasites
commencer à apprendre
pasożyty
bacteria
commencer à apprendre
bakterie
headache
commencer à apprendre
ból głowy
loss of apetite
commencer à apprendre
utrata apetytu
vomiting
commencer à apprendre
wymioty
undercooked
commencer à apprendre
niedogotowane
dairy
commencer à apprendre
nabiał
disinfection
commencer à apprendre
dezynfekcja
pollution
commencer à apprendre
zanieczyszczenie
obesity
commencer à apprendre
otyłość
edible
commencer à apprendre
jadalny
grinding
commencer à apprendre
mielenie
extrusion
commencer à apprendre
wytłaczanie
moulding
commencer à apprendre
formowanie
food security
commencer à apprendre
bezpieczeństwo żywieniowe

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.