słówka

 0    169 fiche    kamalmichalik
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
il riso a chicco lungo
commencer à apprendre
ryż długoziarnisty
il chicco
commencer à apprendre
ziarno
il gambero
commencer à apprendre
Krewetka
le Code di gamberi
commencer à apprendre
ogony krewetkowe
la zucchina
commencer à apprendre
cukinia
la cipolla
commencer à apprendre
cebula
la carota
commencer à apprendre
marchew
la Costa di sedano
commencer à apprendre
łodyga selera naciowego
il peperoncino
commencer à apprendre
chili
un mazzo
commencer à apprendre
garść, pęczek
l'erba cipollina
commencer à apprendre
szczypiorek
lessare / bollire
commencer à apprendre
gotować
abbondante
commencer à apprendre
obfity
bollente
commencer à apprendre
wrzenie
salato
commencer à apprendre
słony
sbucciare
commencer à apprendre
obierać
tritare
commencer à apprendre
siekać
lavare
commencer à apprendre
myć
tagliare
commencer à apprendre
kroić, ciąć
a dadini
commencer à apprendre
pokrojony w kostkę
a rondelle
commencer à apprendre
w plasterki
sottile
commencer à apprendre
cienki
sgusciare
commencer à apprendre
powłoka, obierać krewetki
a pezzetti
commencer à apprendre
w małych kawałkach
stufare
commencer à apprendre
dusić
la padella
commencer à apprendre
patelnia
unire
commencer à apprendre
łączyc, przystąpić
cuocere
commencer à apprendre
gotować
circa
commencer à apprendre
około
aggiungere
commencer à apprendre
dodawać
salare
commencer à apprendre
solić
pepare
commencer à apprendre
pieprzyć, doprawiać pieprzem
a piacere
commencer à apprendre
do smaku
scolare
commencer à apprendre
odcedzić
saltare
commencer à apprendre
krótko podsmażyć
la ciotola
commencer à apprendre
Miska
spolverare
commencer à apprendre
posypać
servire
commencer à apprendre
podawać, służyć
tagliare a metà
commencer à apprendre
przeciąć na pół
tagliare a cubetti
commencer à apprendre
pokroić w kostkę
tagliare a fette
commencer à apprendre
pokroić w plasterki
eliminare i semi
commencer à apprendre
drylować, wyeliminuj nasiona
tritare finemente / grossolanamente
commencer à apprendre
drobno posiekać / grubo
sgocciolare
commencer à apprendre
odcedzić, drenaż
scaldare
commencer à apprendre
podgrzać, ciepły
mescolare
commencer à apprendre
łaczyć, mieszać
spegnere il fuoco/ la fiamma
commencer à apprendre
ugasić ogień / płomień
condire/ insaporire
commencer à apprendre
przyprawiać / smaku
lasciare raffreddare
commencer à apprendre
ostudzić, niech ostygnie
spalmare
commencer à apprendre
rozsmarować
cuocere a fuoco lento
commencer à apprendre
gotować na wolnym ogniu
cuocere a fiamma dolce
commencer à apprendre
gotować na małym ogniu
a fiamma moderata
commencer à apprendre
na umiarkowanym ogniu
a fiamma alta
commencer à apprendre
na dużym ogniu
la banana
commencer à apprendre
banan
l'amarena
commencer à apprendre
wiśnia
la ciliegia
commencer à apprendre
czereśnia
la fragola
commencer à apprendre
truskawka
I frutti di bosco
commencer à apprendre
owoce leśne, dzikie jagody
il lampone
commencer à apprendre
malina
il ribes
commencer à apprendre
porzeczki
il mirtillo
commencer à apprendre
borówka
la mora
commencer à apprendre
jeżyna
la pesca
commencer à apprendre
brzoskwinia
l'albicocca
commencer à apprendre
Morela
la mela
commencer à apprendre
jabłko
la pera
commencer à apprendre
gruszka
la prugna
commencer à apprendre
śliwka
gli agrumi
commencer à apprendre
owoce cytrusowe
l'arancia
commencer à apprendre
pomarańcza
il pompelmo
commencer à apprendre
grejpfrut
il limone
commencer à apprendre
cytryna
il mandarino
commencer à apprendre
mandarynka
il melone
commencer à apprendre
melon
l'anguria
commencer à apprendre
arbuz
il cocomero
commencer à apprendre
kokos
l'uva
commencer à apprendre
winogrona
il kiwi
commencer à apprendre
kiwi
il fico
commencer à apprendre
figa
il melograno
commencer à apprendre
granat
il legume
commencer à apprendre
warzywo, jarzyna
il pomodoro
commencer à apprendre
pomidor
il peperone
commencer à apprendre
papryka
la carota
commencer à apprendre
marchew
il cetriolo
commencer à apprendre
ogórek
la zucca
commencer à apprendre
dynia
la melanzana
commencer à apprendre
bakłażan
la patata
commencer à apprendre
ziemniak
l'insalata belga
commencer à apprendre
cykoria
la lattuga
commencer à apprendre
sałata
il cavolo
commencer à apprendre
kapusta
il cavolo di Bruxelles (Brusseles)
commencer à apprendre
brukselka
il cavolfiore
commencer à apprendre
kalafior
il sedano
commencer à apprendre
seler
il porro
commencer à apprendre
por
i ceci
commencer à apprendre
ciecierzyca
i fagioli
commencer à apprendre
fasola
I fagiolini
commencer à apprendre
fasolka szparagowa
i piselli
commencer à apprendre
groszek
il fungo
commencer à apprendre
grzyb
il mais
commencer à apprendre
kukurydza
il ravanello
commencer à apprendre
rzodkiewka
l'aglio
commencer à apprendre
czosnek
uno spicchio d'aglio
commencer à apprendre
ząbek czosnku
una testa d'aglio
commencer à apprendre
główka czosnku
la barbabietola
commencer à apprendre
burak
l'asparago
commencer à apprendre
szparagi
il basilico
commencer à apprendre
bazylia
la cipolla
commencer à apprendre
cebula
gli spinaci
commencer à apprendre
szpinak
il broccolo
commencer à apprendre
brokuły
il prezzemolo
commencer à apprendre
pietruszka
l'oliva
commencer à apprendre
oliwka
la noce
commencer à apprendre
Orzech włoski
la nocciola
commencer à apprendre
orzech laskowy
gli arachidi
commencer à apprendre
orzechy arachidowe
i pistacchi
commencer à apprendre
pistacje
la mandorla
commencer à apprendre
migdał
l'uvetta
commencer à apprendre
rodzynek
l'uovo/le uova
commencer à apprendre
jajko / jajka
l'olio di semi di girasole
commencer à apprendre
olej słonecznikowy
il burro
commencer à apprendre
masło
la margarina
commencer à apprendre
margaryna
la pancetta
commencer à apprendre
boczek
lo strutto
commencer à apprendre
smalec
il lardo
commencer à apprendre
słonina
la marmellata
commencer à apprendre
dżem
il pane
commencer à apprendre
chleb
la farina
commencer à apprendre
mąka
il tonno
commencer à apprendre
Tuńczyk
il sugo
commencer à apprendre
Sos
il sugo di pomodoro per la pastasciutta
commencer à apprendre
sos pomidorowy do makaronu
la salsa / il sugo
commencer à apprendre
sos
la mostarda
commencer à apprendre
musztarda
amaro
commencer à apprendre
gorzki
aspro
commencer à apprendre
cierpki, kwaśny
acido
commencer à apprendre
kwas, kwaśny
piccante
commencer à apprendre
pikantny
caldo
commencer à apprendre
ciepły
freddo
commencer à apprendre
zimno
tiepido
commencer à apprendre
letni, ciepły
squisito
commencer à apprendre
pyszny, zachwycający
la carne di manzo/ di maiole
commencer à apprendre
mięso wołowe/ wieprzowe
vitello
commencer à apprendre
cielęcina
pollo
commencer à apprendre
kurczak
la panna
commencer à apprendre
śmietana
il condimento
commencer à apprendre
przyprawa
le spezie
commencer à apprendre
przyprawy
le erbe, le erbette
commencer à apprendre
zioła, zioła
il rosmarino
commencer à apprendre
rozmaryn
la salvia
commencer à apprendre
szałwia
la menta
commencer à apprendre
mięta
il timo
commencer à apprendre
tymianek
il basilico
commencer à apprendre
bazylia
l'origano
commencer à apprendre
oregano
il sale/ il pepe
commencer à apprendre
sól/ pieprz
la cannella
commencer à apprendre
cynamon
lo zucchero
commencer à apprendre
cukier
l'aglio
commencer à apprendre
czosnek
il petto di pollo
commencer à apprendre
pierś z kurczaka
il pesce
commencer à apprendre
ryba
il salmone
commencer à apprendre
łosoś
il filetto
commencer à apprendre
filet
le cozze
commencer à apprendre
małże
il parmigiano
commencer à apprendre
Parmezan
la rucola
commencer à apprendre
rukola
misto
commencer à apprendre
mieszany
crudo
commencer à apprendre
surowy
dolce
commencer à apprendre
słodki

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.