Opisywanie potraw i napojów

 0    22 fiche    zosiardii
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
boiled
commencer à apprendre
gotowany
crunchy
commencer à apprendre
chrupki
dry
commencer à apprendre
suchy; wytrawne (wino)
fresh
commencer à apprendre
świeży
frozen
commencer à apprendre
zamarznięty / mrożony
home-made
commencer à apprendre
domowej roboty
juicy
commencer à apprendre
soczysty
raw
commencer à apprendre
surowy
stale
commencer à apprendre
czerstwy
crusty
commencer à apprendre
chrupiący
full-fat
commencer à apprendre
pełnotłusty
ground
commencer à apprendre
mielony
instant
commencer à apprendre
rozpuszczalny (np. o kawie)
medium
commencer à apprendre
średnio wysmażony (o steku)
poached
commencer à apprendre
ugotowany w wodzie bez skorupki (jajko)
powdered
commencer à apprendre
sproszkowany / w proszku
rare
commencer à apprendre
krwisty (o steku)
savoury
commencer à apprendre
wytrawny, smakowity
shop-bought
commencer à apprendre
kupny, kupiony w sklepie
sliced
commencer à apprendre
pokrojony na plasterki
skimmed
commencer à apprendre
odtłuszczone (mleko, jogurt)
well-done
commencer à apprendre
dobrze wysmażony (stek)

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.