NAWYKI ŻYWIENIOWE I DIETY/ SKŁADNIKI ODŻYWCZE

 0    38 fiche    siematumejka
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
zrównoważona dieta
commencer à apprendre
balanced diet
intensywna dieta
commencer à apprendre
crash diet
ograniczyć (tluste produkty)
commencer à apprendre
cut down on (fatty products)
nawyki żywieniowe
commencer à apprendre
dietary/eating habits
trawienie
commencer à apprendre
digestion
dieta wykluczająca (pewne typy produktów)
commencer à apprendre
elimination diet
dieta będąca chwilowo w modzie
commencer à apprendre
fad diet
beztłuszczowy
commencer à apprendre
fat-free
nietolerancja pokarmowa
commencer à apprendre
food intolerance
zatrucie pokarmowe
commencer à apprendre
food poisoning
dieta bezglutenowa
commencer à apprendre
gluten free diet
dieta wysokobiałkowa
commencer à apprendre
high-protein diet
pozwalać sobie na coś, folgować sobie
commencer à apprendre
indulge
pomijać (posiłek)
commencer à apprendre
leave out/ skip (a meal)
dieta niskowęglowodanowa
commencer à apprendre
low-carb / low-carbohydrate diet
dieta śródziemnomorska
commencer à apprendre
Mediterranean diet
liczba kalorii
commencer à apprendre
number of calories
odżywianie
commencer à apprendre
nutrition
po dacie przydatności do spożycia
commencer à apprendre
past its best-before date
dieta roślinna
commencer à apprendre
plant-based diet
produkty przetworzone
commencer à apprendre
processed foods
ograniczyć spożycie tłuszczu/cukru
commencer à apprendre
reduce fat / sugar intake
dokładka
commencer à apprendre
second helping
podstawowe produkty spożywcze
commencer à apprendre
staple foods
pić wystarczająco dużo płynów
commencer à apprendre
stay hydrated
wywoływać przypływ energii
commencer à apprendre
trigger a burst of energy
przybieranie na wadze / utrata wagi
commencer à apprendre
weight gain / weight loss
siła woli
commencer à apprendre
willpower
tłuszcz zwierzęcy/roślinny
commencer à apprendre
animal/vegetable fat
wapń
commencer à apprendre
calcium
węglowodany
commencer à apprendre
carbohydrates
cholesterol
commencer à apprendre
cholesterol
błonnik
commencer à apprendre
fibre
produkt o dużej zawartości węglowodanów
commencer à apprendre
high-carb product
potas
commencer à apprendre
potassium
białko
commencer à apprendre
protein
skrobia
commencer à apprendre
starch
tłuszcze nasycone/nienasycone
commencer à apprendre
saturated / unsaturated fats

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.