Moja lekcja

 0    120 fiche    jezykchrupek
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
• Whole grain products
commencer à apprendre
Produkty pełnoziarniste
• Whole wheat bread
commencer à apprendre
Chleb pełnoziarnisty
• Whole wheat crackers
commencer à apprendre
Krakersy pełnoziarniste
• Whole wheat pasta
commencer à apprendre
Pełnoziarnisty makaron
• Whole wheat sandwich buns and rolls
commencer à apprendre
Bułki pełnoziarniste
• Whole wheat tortillas
commencer à apprendre
Tortille pełnoziarniste
• Brown and wild rice
commencer à apprendre
Brązowy i dziki ryż
• Refined grain products
commencer à apprendre
Produkty zbożowe rafinowane
• Cornbread
commencer à apprendre
Chleb kukurydziany
• Corn tortillas
commencer à apprendre
Tortille kukurydziane
• Couscous
commencer à apprendre
Kuskus
• Crackers
commencer à apprendre
Krakersy
• Flour tortillas
commencer à apprendre
Tortille pszenne
• Grits
commencer à apprendre
Kasza kukurydziana
• Noodles
commencer à apprendre
Makaron
• Pretzels
commencer à apprendre
Precle
• White bread
commencer à apprendre
Chleb pszenny
• White sandwich buns and rolls
commencer à apprendre
Bułki pszenne
• White rice
commencer à apprendre
Ryż biały
• Pasta (spaghetti, macaroni)
commencer à apprendre
Makaron (spaghetti, makarony)
• Ready-to-eat breakfast cereals
commencer à apprendre
Płatki śniadaniowe gotowe do spożycia
• Corn flakes
commencer à apprendre
Płatki kukurydziane
• Whole wheat cereal flakes
commencer à apprendre
Płatki śniadaniowe z pełnoziarnistej pszenicy
• Muesli
commencer à apprendre
Musli
• Vegetables (non-starchy)
commencer à apprendre
Warzywa (niezawierające skrobi)
• Artichokes
commencer à apprendre
Karczochy
• Asparagus
commencer à apprendre
Szparagi
• Beans
commencer à apprendre
Fasola
• Beets
commencer à apprendre
Buraki
• Brussels sprouts
commencer à apprendre
Brukselka
• Broccoli
commencer à apprendre
Brokuły
• Cabbage
commencer à apprendre
Kapusta
• Carrots
commencer à apprendre
Marchewki
• Cauliflower
commencer à apprendre
Kalafior
• Celery
commencer à apprendre
Seler
• Cucumber
commencer à apprendre
Ogórek
• Eggplants
commencer à apprendre
Bakłażan
• Turnips
commencer à apprendre
Rzodkiewki
• Leeks
commencer à apprendre
Por
• Mushrooms
commencer à apprendre
Grzyby
• Onions
commencer à apprendre
Cebula
• Pea pods
commencer à apprendre
Strąki grochu
• Peppers
commencer à apprendre
Papryka
• Radishes
commencer à apprendre
Rzodkiewki
• Salad greens (chicory, endive, escarole, lettuce, romaine, spinach, arugula, radicchio, watercress)
commencer à apprendre
Sałata (cykoria, endywia, escarola, sałata, rzymska, szpinak, rukola, radicchio, rukiew wodna)
• Zucchini
commencer à apprendre
Cukinia
• Peas
commencer à apprendre
Groszek
• Tomatoes
commencer à apprendre
Pomidory
• Vegetables (starchy)
commencer à apprendre
Warzywa (zawierające skrobię)
• Parsnips
commencer à apprendre
Pasternak
• Bananas
commencer à apprendre
Banany
• Cherries
commencer à apprendre
Wiśnie
• Grapefruit
commencer à apprendre
Grejpfrut
• Kiwi fruit
commencer à apprendre
Kiwi
• Lemons
commencer à apprendre
Cytryny
• Limes
commencer à apprendre
Limonki
• Mangoes
commencer à apprendre
Mango
• Nectars
commencer à apprendre
Nektary
• Oranges
commencer à apprendre
Pomarańcze
• Peaches
commencer à apprendre
Brzoskwinie
• Pears
commencer à apprendre
Gruszki
• Papaya
commencer à apprendre
Papaja
• Pineapple
commencer à apprendre
Ananas
• Plums
commencer à apprendre
Śliwki
• Prunes
commencer à apprendre
Suszone śliwki
• Raisins
commencer à apprendre
Rodzynki
• Tangerines
commencer à apprendre
Mandarynki
• Berries
commencer à apprendre
Jagody
• Strawberries
commencer à apprendre
Truskawki
• Blueberries
commencer à apprendre
Borówki
• Raspberries
commencer à apprendre
Maliny
• Melons
commencer à apprendre
Melony
• Cantaloupe
commencer à apprendre
Kantalupa
• Watermelon
commencer à apprendre
Arbuz
• Processed soy products
commencer à apprendre
Przetworzone produkty sojowe
• Tofu (bean curd made from soybeans)
commencer à apprendre
Tofu (ser sojowy)
• Veggie burgers
commencer à apprendre
Burgery wegetariańskie
• Nuts and seeds
commencer à apprendre
Orzechy i nasiona
• Almonds
commencer à apprendre
Migdały
• Cashews
commencer à apprendre
Nerkowce
• Hazelnuts (filberts)
commencer à apprendre
Orzechy laskowe
• Mixed nuts
commencer à apprendre
Mieszanka orzechów
• Peanuts
commencer à apprendre
Orzeszki ziemne
• Peanut butter
commencer à apprendre
Masło orzechowe
• Pecans
commencer à apprendre
Orzechy pekan
• Pistachios
commencer à apprendre
Pistacje
• Pumpkin seeds
commencer à apprendre
Nasiona dyni
• Sesame seeds
commencer à apprendre
Nasiona sezamu
• Sunflower seeds
commencer à apprendre
Nasiona słonecznika
• Walnuts
commencer à apprendre
Orzechy włoskie
• Dairy products
commencer à apprendre
Produkty mleczne
• Milk/all fluid milk: fat-free (skimmed), low fat, reduced fat, whole milk
commencer à apprendre
Mleko/wszystkie płyny mleczne: odtłuszczone, niskotłuszczowe, zredukowana zawartość tłuszczu, pełnotłuste mleko
• Flavoured milks: chocolate, strawberry, lactose-reduced milks, lactose-free milk
commencer à apprendre
Mleka smakowe: czekoladowe, truskawkowe, mleka o zmniejszonej zawartości laktozy, mleko bezlaktozowe
• All yoghurt-wszystkie jogurty
commencer à apprendre
• All yoghurt-all yoghurts
Fat free-bez tluszczu
commencer à apprendre
Fat free
• Milk-based desserts
commencer à apprendre
Desery mleczne
• Puddings
commencer à apprendre
Budynie
• Ice milk
commencer à apprendre
Lody mleczne
• Frozen yoghurt
commencer à apprendre
Lody jogurtowe
• Ice cream
commencer à apprendre
Lody
• Calcium-fortified soymilk
commencer à apprendre
Mleko sojowe wzbogacone o wapń
• Cheese
commencer à apprendre
Ser
• Hard natural cheeses: cheddar, mozzarella, Swiss, Parmesan
commencer à apprendre
Twarde sery naturalne: cheddar, mozzarella, szwajcarski, parmezan
• Soft cheeses: ricotta, cottage cheese
commencer à apprendre
Sery miękkie: ricotta, twarożek
• Processed cheeses: American
commencer à apprendre
Sery przetworzone: amerykański
• Meat
commencer à apprendre
Mięso
• Lean cuts of: beef, ham, lamb, pork, veal
commencer à apprendre
Chude kawałki mięsa: wołowina, szynka, jagnięcina, wieprzowina, cielęcina
• Game meats: bison, rabbit, venison
commencer à apprendre
Dziczyzna: bizon, królik, sarnina
• Lean ground meats: beef, pork, lamb
commencer à apprendre
Mielone chude mięso: wołowina, wieprzowina, jagnięcina
• Organ meats: liver and giblets
commencer à apprendre
Podroby: wątroba i podroby
• Poultry: chicken, duck, goose, turkey, ground chicken and turkey
commencer à apprendre
Drób: kurczak, kaczka, gęś, indyk, mielony kurczak i indyk
• Finfish
commencer à apprendre
Ryby
• Catfish, cod, flounder, haddock, halibut, herring, mackerel, pollock, porgy, salmon, sea bass, snapper, swordfish, trout, tuna, carp, pike, eel
commencer à apprendre
Sum, dorsz, flądra, łupacz, halibut, śledź, makrela, dorsz, pstrąg, tuńczyk, karp, szczupak, węgorz
• Canned fish
commencer à apprendre
Ryby w puszkach
• Anchovies, clams, tuna, sardines
commencer à apprendre
Anchois, małże, tuńczyk, sardynki
• Shellfish
commencer à apprendre
Owoce morza
• Clams, crab, crayfish, lobster, mussels, octopus, oysters, scallops, squid (calamari), shrimp
commencer à apprendre
Małże, krab, rak, homar, mule, ośmiornice, ostrygi, przegrzebki, kalmary, krewetki
• Eggs
commencer à apprendre
Jajka
• Chicken eggs, duck eggs
commencer à apprendre
Jaja kurze, jajka kacze
• Oils
commencer à apprendre
Oleje

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.