Moja lekcja

 0    24 fiche    myosz1
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
die Bandnudel
commencer à apprendre
wstążki
Bátonnets
commencer à apprendre
grube, krótkie słupki pokrojonych warzyw
breit
commencer à apprendre
szeroki
der Brotkasten
commencer à apprendre
pojemnik na chleb
die Chiffonade
commencer à apprendre
szatkowanie
dünn
commencer à apprendre
cienki
das Einlegen
commencer à apprendre
marynowanie, zakwaszanie
das Einmachglas
commencer à apprendre
słoik na przetwory
entfernen
commencer à apprendre
usunąć
entkernen
commencer à apprendre
drylować, usunąć pestki
die Essigsäure
commencer à apprendre
fermentacja w kwasie octowym
filetieren
commencer à apprendre
filetować
die Flüssigkeit
commencer à apprendre
ciecz, płyn
die Frischhaltedose
commencer à apprendre
pojernnik do przechowywania żywności
grob
commencer à apprendre
gruby
die Julienne
commencer à apprendre
cienkie, równe słupki
kandieren
commencer à apprendre
kandyzować
kannelieren
commencer à apprendre
żłobić
die Kruste
commencer à apprendre
skorupa
die Lagerung
commencer à apprendre
składowanie, magazynowanie
die Milchsäure
commencer à apprendre
fermentacja w kwasie mlekowym
das Pasteurisieren
commencer à apprendre
pasteryzacja
pochieren
commencer à apprendre
gotować lub zapiekać w niewielkiej ilości gorącej wody z dodatkiem soli lub octu
raspeln
commencer à apprendre
trzeć

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.