Moja lekcja

 0    54 fiche    guest2966438
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
roasting pan
commencer à apprendre
blacha do pieczenia
roast
commencer à apprendre
pieczeń
indirect
commencer à apprendre
pośredni
dry heat
commencer à apprendre
duchota
baste
commencer à apprendre
podlewanie
carmelization
commencer à apprendre
karmelizacja
slow roasting
commencer à apprendre
powolne pieczenie
tender
commencer à apprendre
czuły, delikatny kruchy
open roasting
commencer à apprendre
otwarte pieczenie
rotisserie
commencer à apprendre
z rożna
spit
commencer à apprendre
rozen
evenly
commencer à apprendre
równomiernie
hight quality
commencer à apprendre
wysoka jakość
amount
commencer à apprendre
ilość
poultry
commencer à apprendre
drób
ahead
commencer à apprendre
przed siebie
savory juices
commencer à apprendre
pikantne soki
container
commencer à apprendre
opakowanie
instead
commencer à apprendre
zamiast
roasting
commencer à apprendre
prażenie
stewing
commencer à apprendre
duszenie (smazyc i dusic)
stew, stew
commencer à apprendre
potrawka, dusic
sear
commencer à apprendre
przypalić, obsmazyc
braise
commencer à apprendre
udusić
tough
commencer à apprendre
twardy
juicy
commencer à apprendre
soczysty
braising liquid
commencer à apprendre
duszenie w małej ilosci wody
braising pot
commencer à apprendre
garnek do duszenia
slow cooker,
commencer à apprendre
wolnowar
pressure cooking
commencer à apprendre
gotowanie pod ciśnieniem, szybkowar
barbecue braising
commencer à apprendre
duszenie na grillu
lamb shank
commencer à apprendre
podudzie jagnięce
achieving
commencer à apprendre
osiągając
stove
commencer à apprendre
kuchenka
marinate
commencer à apprendre
marynować
baked goods
commencer à apprendre
wypieki
flour
commencer à apprendre
mąka
knead
commencer à apprendre
ugniatać
preheat
commencer à apprendre
rozgrzać
convection ovens
commencer à apprendre
piece konwekcyjne
rack
commencer à apprendre
stojak, wieszak polki
parbake
commencer à apprendre
podpiec
hight atitude cooking
commencer à apprendre
gotowanie na wysokości
baking soda
commencer à apprendre
proszek do pieczenia
rise
commencer à apprendre
wzrastac
leavening
commencer à apprendre
wyrabianie zaczynu
yeast
commencer à apprendre
drożdże
lumps
commencer à apprendre
grudki
mild leavening agent
commencer à apprendre
łagodny środek spulchniający
sift
commencer à apprendre
przesiać
thoroughly
commencer à apprendre
całkowicie
stale
commencer à apprendre
czerstwy
prevent uneven
commencer à apprendre
zapobiegać nierównościom
trapped inside
commencer à apprendre
uwięziony w środku

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.