Moja lekcja

 0    55 fiche    guest2928988
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
roasting pan
commencer à apprendre
blacha do pieczenia
roasts
commencer à apprendre
pieczenie, opiekanie
indirect
commencer à apprendre
pośredni
dry heat
commencer à apprendre
duchota, skwar
baste
commencer à apprendre
fastrygować
carmelization
commencer à apprendre
karmelizacja
slow -roasting
commencer à apprendre
wolne pieczenie
tender
commencer à apprendre
kruchy, delikatny
open- roasting
commencer à apprendre
otwarte pieczenie
rotisserie
commencer à apprendre
rożna
spit
commencer à apprendre
rożen
evenly
commencer à apprendre
równomiernie
hight-quality
commencer à apprendre
wysoka jakość
amount
commencer à apprendre
ilość
poultry
commencer à apprendre
drób
ahead
commencer à apprendre
przed siebie
savory juices
commencer à apprendre
pikantne soki
container
commencer à apprendre
opakowanie
instead
commencer à apprendre
zamiast
roasting
commencer à apprendre
prażenie
braising
commencer à apprendre
duszenie, smazyc i dusic
stew
commencer à apprendre
potrawka, dusic
sear
commencer à apprendre
obsmażyć
braise
commencer à apprendre
udusić
tough
commencer à apprendre
twardy
juicy
commencer à apprendre
soczysty
braising liquid
commencer à apprendre
duszenie w małej ilosci wody
braising pot
commencer à apprendre
garnek do duszenia
slow cooker
commencer à apprendre
wolnowar
presure cooking
commencer à apprendre
gotowanie na parze, szybkowar
barbecue brasing
commencer à apprendre
grillowanie
lamb shank
commencer à apprendre
podudzie
achieving
commencer à apprendre
osiągając
stove
commencer à apprendre
kuchenka
marinate
commencer à apprendre
marynować
baked goods
commencer à apprendre
wypieki
baked goods
commencer à apprendre
wypieki
flour
commencer à apprendre
mąka
knead
commencer à apprendre
ugniatać
preheat
commencer à apprendre
rozgrzać
convection ovens
commencer à apprendre
piece konwekcyjne
rack
commencer à apprendre
półki, stojak, wieszak
parbake
commencer à apprendre
podpiec
hight altitude cooking
commencer à apprendre
gotowanie na wysokości
baking soda
commencer à apprendre
proszek do pieczenia
rise
commencer à apprendre
wzrastac, rosnac
leavening
commencer à apprendre
wyrabianie zaczynu, zakwas
yeast
commencer à apprendre
drożdże
lumps
commencer à apprendre
grudki
mild leaveing agent
commencer à apprendre
łagodny środek spulchniający
sift
commencer à apprendre
przesiać
thoroughly
commencer à apprendre
całkowicie, dokładnie
stale
commencer à apprendre
czerstwy
prevent uneven
commencer à apprendre
zapobiegać nierównościom
trapped inside
commencer à apprendre
uwięziony w środku

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.