Moja lekcja

 0    39 fiche    guest2637736
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
mięso
commencer à apprendre
meat
pierś z kurczaka
commencer à apprendre
chicken breast
cielecina
commencer à apprendre
veal
szynka
commencer à apprendre
ham
baranina
commencer à apprendre
mutton
żeberka wieprzowe
commencer à apprendre
ribs
karkówka wołowa
commencer à apprendre
neck
pałka kurczaka
commencer à apprendre
chicken drumstick
wołowina
commencer à apprendre
beef
polędwica wołowa
commencer à apprendre
sirloin
stek
commencer à apprendre
steak
dziczyzna
commencer à apprendre
game
drób
commencer à apprendre
poultry
kurczak z rożna
commencer à apprendre
rotisserie
jagnięcina
commencer à apprendre
lamb
duszenie na grilu
commencer à apprendre
barbecue braising
piecze
commencer à apprendre
roast
soczyste
commencer à apprendre
juicy
polewać sosem pieczeniowym
commencer à apprendre
baste
przypalić
commencer à apprendre
sear
twarde mięso
commencer à apprendre
tought
miękkie mięso
commencer à apprendre
tender
masarz
commencer à apprendre
butcher
proces karmelizacji
commencer à apprendre
caramelization
marynować
commencer à apprendre
to marinate
udusić
commencer à apprendre
braise
równomiernie
commencer à apprendre
evenly
wywar do duszenia
commencer à apprendre
braising liquid
garnek do gotowania na wolnym ogniu
commencer à apprendre
slow cooker
rożen pręt
commencer à apprendre
spit
naczynie do duszenia
commencer à apprendre
braising pot
niebezpośrednie suche ogrzewanie
commencer à apprendre
indirect
patelnia do pieczenia
commencer à apprendre
roasting pan
pieczenie na otwartym ogniu
commencer à apprendre
Open roasting
gotować pod ciśnieniem
commencer à apprendre
pressure cooking
gotować na małym ogniu
commencer à apprendre
stew
powolne pieczenie
commencer à apprendre
slow roasting
wieprzowina
commencer à apprendre
pork
wypieki
commencer à apprendre
pastries

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.