Moja lekcja

 0    30 fiche    guest2630981
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
mięso wołowe
commencer à apprendre
beef
zalewać mięso
commencer à apprendre
basting
zapiekanka, naczynie żaroodporne
commencer à apprendre
casserole
łączyć
commencer à apprendre
combine
książka kucharska
commencer à apprendre
cookery book
kuchnia (potrawy)
commencer à apprendre
cuisine
wyrzucać
commencer à apprendre
discard
skropić
commencer à apprendre
drizzle
płatek, wiórek
commencer à apprendre
flake
przepołowić
commencer à apprendre
halve
soczyste mięso
commencer à apprendre
juicy meat
mięso jagnięce
commencer à apprendre
lamb
mięso baranie
commencer à apprendre
mutton
mięso wieprzowe
commencer à apprendre
pork
zapiekanka z sera i tartej bułki
commencer à apprendre
ramekin
stek krwisty/średnio krwisty/ dobrze wysmażony
commencer à apprendre
rare / medium/ well-done steak
piec
commencer à apprendre
roast
przyprawić
commencer à apprendre
season
podawać
commencer à apprendre
serve
gotowanie na wolnym ogniu
commencer à apprendre
simmer
patelnia z długa rączką
commencer à apprendre
skillet
kroić
commencer à apprendre
slice
posypywać
commencer à apprendre
sprinkle
gotować na parze
commencer à apprendre
steam
mieszać
commencer à apprendre
stir
mięso miękkie/ twarde
commencer à apprendre
tender/tough meat
zapiekanka
commencer à apprendre
timbale
Przewracać
commencer à apprendre
toss
przyrząd
commencer à apprendre
utensil
mięso cielęce
commencer à apprendre
veal

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.