Moja lekcja

 0    80 fiche    guest2609485
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
podawany z lodami
commencer à apprendre
a’ la mode
przystawka
commencer à apprendre
apetizers
piec
commencer à apprendre
bake
odoba nadzorujaca obsluge przyjec
commencer à apprendre
banquet captain
kierownik bankietów
commencer à apprendre
banquet manager
wolowina
commencer à apprendre
beef
automat do napojow
commencer à apprendre
beverage machines
piec na ruszcie
commencer à apprendre
broil
pojemniki na brudne naczynia
commencer à apprendre
bus trays
prosukty w puszkach
commencer à apprendre
canned goods
wózek
commencer à apprendre
cart
ekspres do kawy
commencer à apprendre
coffe maker
gotowany na zamówienie
commencer à apprendre
cooked to order
sztućce
commencer à apprendre
cutlery
czas dostawy
commencer à apprendre
delivery time
wybrac numer
commencer à apprendre
dial
zastawa stolowa
commencer à apprendre
dishware
dystrybutor/ dostawca
commencer à apprendre
distributor
podwójne sprawdzenie
commencer à apprendre
double check
prosukty suche
commencer à apprendre
dry goods
danie główne
commencer à apprendre
entree
termin ważności
commencer à apprendre
expiration date
opłata
commencer à apprendre
fee
budżet żywności
commencer à apprendre
food budget
lodówka
commencer à apprendre
fridge
smażyć
commencer à apprendre
fry
przyjecia/ imprezy
commencer à apprendre
functions
szklane naczynia
commencer à apprendre
glassware
grillować
commencer à apprendre
grill
domysl
commencer à apprendre
gueswork
do pokoju
commencer à apprendre
in room
obłozenie kuchni
commencer à apprendre
kitchen load
późna noc
commencer à apprendre
late-night
przepisy podawania alkocholu
commencer à apprendre
lquor lability laws
kierownik sali restauracji
commencer à apprendre
maitre d'
średnio wysmażony
commencer à apprendre
medium rare
mikrofalówka
commencer à apprendre
microwave
notes
commencer à apprendre
notepad
na lodzie/ z lodem
commencer à apprendre
on ice
bez
commencer à apprendre
out of
data pakowania
commencer à apprendre
packing date
spiżarnia
commencer à apprendre
pantry
stan zaopatrzenia
commencer à apprendre
por level
system ulatwiajacy kelenerom zapamietywac zamowienia
commencer à apprendre
pivot point system
polmisek
commencer à apprendre
platter
wieprzowina
commencer à apprendre
pork
drób
commencer à apprendre
poultry
spotkanie obslugi przyjecia
commencer à apprendre
pre meal meeting
konserwacja
commencer à apprendre
preservation
ilosc
commencer à apprendre
quantity
wozek kelnerski
commencer à apprendre
queen Mary cart
krwisty
commencer à apprendre
rare
Gotowy do podania
commencer à apprendre
ready to eat
zamowic ponownie
commencer à apprendre
reorder
piec
commencer à apprendre
roast
obsługa romm serwis
commencer à apprendre
room service attendant
brakować/ na wyczerpaniu
commencer à apprendre
running low
slony
commencer à apprendre
salty
sos
commencer à apprendre
sauce
owoce morza
commencer à apprendre
seafood
ustawic temperture
commencer à apprendre
set the temperture
dodatkowe oboeiazki
commencer à apprendre
sidework
potwierdzić podpisem
commencer à apprendre
sign for
sztućce
commencer à apprendre
silwerware
dusić
commencer à apprendre
simmer
sześcioosobowy
commencer à apprendre
six-top
kwaśny
commencer à apprendre
sour
pikantny
commencer à apprendre
spicy
odpadki
commencer à apprendre
spoilage
gotować na parze
commencer à apprendre
steam
magazyn
commencer à apprendre
storeroom
danie na zyczenie/ z poza karty dan
commencer à apprendre
sibstitutions
słodki
commencer à apprendre
sweet
przyjąć zamówienie
commencer à apprendre
take an order
toster
commencer à apprendre
a toaster
taca
commencer à apprendre
a tray
naparzacz
commencer à apprendre
urn
sprzedawcy
commencer à apprendre
vendors
chlodnia
commencer à apprendre
walk in freezer
dobrze wysmażony stek
commencer à apprendre
weel done

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.