Moja lekcja

 0    66 fiche    klaudiaantoniewicz
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
odwirować
commencer à apprendre
centrifuge
niszczyć szkodliwe bakterie
commencer à apprendre
destroy harmful bacteria
krystlaizować
commencer à apprendre
crystallize
zestalać
commencer à apprendre
solidify
ubijanie
commencer à apprendre
churning
proces odgazowania
commencer à apprendre
degassing process
dojrzewanie fizyczne
commencer à apprendre
physical ripening
biologiczne dojrzewanie
commencer à apprendre
biological maturation
polewa
commencer à apprendre
icing/coating
środek lipidofobowy
commencer à apprendre
lipidophobic agent
polepszacz
commencer à apprendre
improver
gazy o odczynie kwasowym
commencer à apprendre
acid gases
komora fermentacyjna
commencer à apprendre
fermentation chamber
prażyć/suszyć
commencer à apprendre
parching
lukier
commencer à apprendre
frosting
kremówka
commencer à apprendre
fondant
barwnik do żywności
commencer à apprendre
food coloring
pozostawać
commencer à apprendre
to remain, to stay
składać się z czegoś
commencer à apprendre
consist of something
luskany
commencer à apprendre
shelled
ciało obce
commencer à apprendre
foreign body
zbiory
commencer à apprendre
harvest
ser niedojrzewający
commencer à apprendre
unripened cheese
kwasowość
commencer à apprendre
acidity
wirowanie
commencer à apprendre
centrifugation
zaszczepione podłoże
commencer à apprendre
inoculated
obkurczać
commencer à apprendre
shrink
serwatka
commencer à apprendre
whey
mleczrnia
commencer à apprendre
dairy farm
jałowy smak
commencer à apprendre
sterile taste
odpowiednia temperatura
commencer à apprendre
appropriate / right temperature
konserwa
commencer à apprendre
preserve
obróbka wstępna
commencer à apprendre
pretreatment
warunki uprawy
commencer à apprendre
cultivation conditions
wymagający
commencer à apprendre
demanding
zaopatrywać
commencer à apprendre
provide
zalewać
commencer à apprendre
deluge
dystrybucja
commencer à apprendre
distribution
rośliny uprawne
commencer à apprendre
crops
duża różnorodność
commencer à apprendre
wide variety
ubijać
commencer à apprendre
to whisk
wartość pH
commencer à apprendre
pH value
pęcznieć
commencer à apprendre
swell
właściwości sensoryczne
commencer à apprendre
sensory properties
areometr
commencer à apprendre
hydrometer
składać się z czegoś
commencer à apprendre
consist of something
schładzać
commencer à apprendre
cool down
związki lotne
commencer à apprendre
volatile compounds
odminealizowany
commencer à apprendre
deminealized
pąk
commencer à apprendre
bud
siatka
commencer à apprendre
a net
cyrkulacja powietrza
commencer à apprendre
air circulation
definiować
commencer à apprendre
define
izolować
commencer à apprendre
to isolate
odmiana
commencer à apprendre
variety
wysokość
commencer à apprendre
altitude
wyparzacz kawy
commencer à apprendre
coffee roaster
oddzielanie ziarna kawy od miąższu
commencer à apprendre
depulping
sito
commencer à apprendre
sieve
wszechstronny
commencer à apprendre
versatile
kruchy
commencer à apprendre
brittle
temperowanie
commencer à apprendre
tempering
katar sienny
commencer à apprendre
hay fever
inicjał
commencer à apprendre
initial
zaplombować
commencer à apprendre
seal
determinować
commencer à apprendre
determine

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.