Moja lekcja

 0    50 fiche    guest2325862
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
kazeina
commencer à apprendre
casein
separacja serwatki
commencer à apprendre
whey separation
bakterie kwasu mlekowego
commencer à apprendre
lactic acid bacteria
standaryzacja mleka
commencer à apprendre
standardization of milk
zawartosc tluszczu i bialka mleka
commencer à apprendre
milk fat and protein content
obrobka termiczna mleka
commencer à apprendre
milk heat treatment
odtluszczone mleko
commencer à apprendre
skim milk
mleko w proszku
commencer à apprendre
milk powder
kuleczki tluszczu mlecznego
commencer à apprendre
milk fat globules
punkt izoelektryczny bialka mleka
commencer à apprendre
isoelectric point of milk protein
jogurt
commencer à apprendre
yoghurt
kefir
commencer à apprendre
kefir
ser plesniowy
commencer à apprendre
mold cheese
produkty mleczarskie
commencer à apprendre
dairy products
krotkolancuchowe kwasy tluszczowe sera
commencer à apprendre
short-chain fatty acids of cheese
sery z porostem plesni
commencer à apprendre
cheeses with bloomy molds
sery z przerostem plesni
commencer à apprendre
blue-veined cheeses
aktywnosc kultur starterowych
commencer à apprendre
the activity of starter cultures
fermentowane napoje mleczne
commencer à apprendre
fermented dairy drinks
sery topione
commencer à apprendre
processed cheeses
kurze jaja
commencer à apprendre
chicken eggs
bialko jaja
commencer à apprendre
egg white
niezbedne aminokwasy bialka jaja kurzego
commencer à apprendre
essential amino acids of hen egg’s protein
zoltko jaja
commencer à apprendre
egg yolk
skorupka jaja
commencer à apprendre
egg shell
transgeniczne jaja
commencer à apprendre
transgenic eggs
produkcja jaj
commencer à apprendre
egg production
olej jajeczny
commencer à apprendre
egg oil
ptasie jaja
commencer à apprendre
avian eggs
membrany skorupkowe
commencer à apprendre
shell membranes
wolowina
commencer à apprendre
beef
baranina
commencer à apprendre
mutton
produkty miesne
commencer à apprendre
meat products
wedliny gotowane metoda sous-vide
commencer à apprendre
Sous-vide cooked meats
soczystosc miesa
commencer à apprendre
juiciness of the meat
jagniecina
commencer à apprendre
lamb
surowe mieso
commencer à apprendre
raw meat
mieso z kurczaka
commencer à apprendre
chicken meat
smazenie miesa na patelni
commencer à apprendre
pan frying of meat
wzmocnienie smaku miesa
commencer à apprendre
enhancing the taste of meat
oleiste ryby
commencer à apprendre
oily fish
ryba gotowana na parze
commencer à apprendre
steamed fish
sledz
commencer à apprendre
Herring
losos
commencer à apprendre
salmon
sardynki
commencer à apprendre
pilchards
ostrygi
commencer à apprendre
oysters
owoce morza
commencer à apprendre
seafood
brazowe mieso kraba
commencer à apprendre
brown meat of crab
rosliny morskie
commencer à apprendre
marine plants
krewetki
commencer à apprendre
prawns (shrimp)

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.