Moja lekcja

 0    44 fiche    jkt
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
kapusta
commencer à apprendre
a cabbage
nabiał
commencer à apprendre
dairy
papryka
commencer à apprendre
a pepper
sałata
commencer à apprendre
a lettuce
orzechy
commencer à apprendre
nuts
olej
commencer à apprendre
oil
cebula
commencer à apprendre
an onion
makaron
commencer à apprendre
pasta
wieprzowina
commencer à apprendre
pork
przekąski
commencer à apprendre
snacks
przyprawy
commencer à apprendre
spices
indyk
commencer à apprendre
a turkey
deska do krojenia
commencer à apprendre
Cutting Board
filiżanka
commencer à apprendre
a cup
widelec
commencer à apprendre
a fork
patelnia
commencer à apprendre
a frying pan
garnek
commencer à apprendre
pot
otwieracz do konserw
commencer à apprendre
tin-opener
kroic
commencer à apprendre
cut
smażyć
commencer à apprendre
to fry
podgrzewać
commencer à apprendre
to heat
obierać
commencer à apprendre
to peel
przepis
commencer à apprendre
a recipe
ciąć na plastry
commencer à apprendre
slice
smarować
commencer à apprendre
spread
gorzki
commencer à apprendre
bitter
słony
commencer à apprendre
salty
wytrawny
commencer à apprendre
savoury
kwaśny
commencer à apprendre
sour
pikantny
commencer à apprendre
spicy
rezerwować stolik
commencer à apprendre
book a table
smacznego
commencer à apprendre
enjoy the meal
klient
commencer à apprendre
a customer
wejść do restauracji i usiąść
commencer à apprendre
enter the restaurant and sit down
zostawić napiwek
commencer à apprendre
leave a tip
posilek
commencer à apprendre
meal
zapłacić rachunek
commencer à apprendre
pay the bill
przeczytać recenzję restauracji
commencer à apprendre
read the review of the restaurant
bar kanapkowy
commencer à apprendre
sandwich bar
specjalność kuchni
commencer à apprendre
special
kelner
commencer à apprendre
a waiter
bankiet
commencer à apprendre
banquet
przyjmować gości
commencer à apprendre
entertain guests
jeść pomiędzy posiłkami, przekąsić
commencer à apprendre
between meals, snack

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.