Mięso

 0    33 fiche    michaleks14s
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
osłonki
commencer à apprendre
casings
jagnięcina
commencer à apprendre
lamb
nadzienie, farsz
commencer à apprendre
stuffing
kwas askorbinowy
commencer à apprendre
ascorbic acid
jelita (cienkie i grube)
commencer à apprendre
Intestines (small and large)
grubo mielony
commencer à apprendre
coarsely ground
wzmacniacze smaku
commencer à apprendre
flavour enhancers
marynować, peklować (np. jedzenie, aby zachować świeżość)
commencer à apprendre
cure meat or sausages
drobno zmielony
commencer à apprendre
finely ground
glutaminian sodu
commencer à apprendre
monosodium glutamate
jadalny
commencer à apprendre
edible
kotlet, siekać
commencer à apprendre
chop
sarna, łania
commencer à apprendre
roe deer
słonina, smalec
commencer à apprendre
lard
klops, pieczeń rzymska
commencer à apprendre
meatloaf
klopsik, pulpet
commencer à apprendre
meatball
mięso mielone
commencer à apprendre
minced meat/ground meat
ozór
commencer à apprendre
tongue
suszone mięso, wołowina (smoked meat)
commencer à apprendre
jerky
golonka
commencer à apprendre
hock
słonina
commencer à apprendre
fatback
miękki, kruchy
commencer à apprendre
tender
chudy (o mięsie)
commencer à apprendre
lean
świeży
commencer à apprendre
fresh
zgniły, zepsuty
commencer à apprendre
rotten
krwisty, niedosmażony (o mięsie)
commencer à apprendre
rare
grubo (posiekany)
commencer à apprendre
coarsely (chopped)
udko kurczaka
commencer à apprendre
chicken drumstick
niska zawartość soli/sodu
commencer à apprendre
low salt/sodium
kaszanka
commencer à apprendre
black pudding
pierś z kurczaka
commencer à apprendre
chicken breast
pasztetowa, wątrobianka
commencer à apprendre
liver sausage
pieczeń wołowa
commencer à apprendre
roast beef

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.