Meat/Sausage Production

 0    33 fiche    lakomadiana8910
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
casings
commencer à apprendre
osłonki
lamb
commencer à apprendre
jagnięcina
stuffing
commencer à apprendre
nadzienie, farsz
ascorbic acid
commencer à apprendre
kwas askorbinowy
Intestines (small and large)
commencer à apprendre
jelita (cienkie i grube)
coarsely ground
commencer à apprendre
grubo mielony
flavour enhancers
commencer à apprendre
wzmacniacze smaku
cure meat or sausages
commencer à apprendre
marynować, peklować (np. jedzenie, aby zachować świeżość)
finely ground
commencer à apprendre
drobno zmielony
monosodium glutamate
commencer à apprendre
glutaminian sodu
edible
commencer à apprendre
jadalny
chop
commencer à apprendre
kotlet, siekać
roe deer
commencer à apprendre
sarna, łania
lard
commencer à apprendre
słonina, smalec
meatloaf
commencer à apprendre
klops, pieczeń rzymska
meatball
commencer à apprendre
klopsik, pulpet
minced meat/ground meat
commencer à apprendre
mięso mielone
tongue
commencer à apprendre
ozór
jerky
commencer à apprendre
suszone mięso, wołowina (smoked meat)
hock
commencer à apprendre
golonka
słonina
commencer à apprendre
fatback
tender
commencer à apprendre
miękki, kruchy
lean
commencer à apprendre
chudy (o mięsie)
fresh
commencer à apprendre
świeży
rotten
commencer à apprendre
zgniły, zepsuty
rare
commencer à apprendre
krwisty, niedosmażony (o mięsie)
coarsely (chopped)
commencer à apprendre
grubo (posiekany)
chicken drumstick
commencer à apprendre
udko kurczaka
low salt/sodium
commencer à apprendre
niska zawartość soli/sodu
black pudding
commencer à apprendre
kaszanka
chicken breast
commencer à apprendre
pierś z kurczaka
liver sausage
commencer à apprendre
pasztetowa, wątrobianka
roast beef
commencer à apprendre
pieczeń wołowa

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.