Kolos 2

 0    124 fiche    szczurrnh
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
wkład
commencer à apprendre
input
produkt gotowy
commencer à apprendre
output
informacja zwrotna
commencer à apprendre
feedback
krytyczne punkty kontrolne
commencer à apprendre
critical control points
analiza zagrożeń
commencer à apprendre
hazard analysis
komputerowe wspomaganie projektowania
commencer à apprendre
computer aided design
schemat blokowy produktu
commencer à apprendre
productioj flowchart
przenośnik taśmowy
commencer à apprendre
conveyor belt
koszty pracy
commencer à apprendre
labour costs
produkcja na dużą skalę
commencer à apprendre
high-volume production
produkcja na małą skalę
commencer à apprendre
low-volume production
hurtowo/ bez opakowania
commencer à apprendre
in bulk
partia
commencer à apprendre
batch
produkcja seryjna
commencer à apprendre
batch production
produkcja ciągła
commencer à apprendre
continuous-flow production
jednorazowa produkcja
commencer à apprendre
one-off production
produkcja masowa
commencer à apprendre
masa production
wspomagane
commencer à apprendre
aided
efektywnie
commencer à apprendre
efficiently
rozwój
commencer à apprendre
development
produkcja
commencer à apprendre
manufacture
waga elektroniczna
commencer à apprendre
electronic scales
dozownik
commencer à apprendre
depositor
krajalnica
commencer à apprendre
mandolin
robot kuchenny
commencer à apprendre
food processor
mikser ręczny
commencer à apprendre
hand blender
zagniatarka do ciasta
commencer à apprendre
dough hook
elektryczna trzepaczka
commencer à apprendre
electric whisk
foremki do ciastek
commencer à apprendre
cutters
czujnik temperatury
commencer à apprendre
temperature probe
piec taśmowy
commencer à apprendre
tunel oven
piec
commencer à apprendre
deck oven
kadzie do gotowania
commencer à apprendre
boiling vats
maszyna do datowania
commencer à apprendre
date-stamping machine
półprodukty
commencer à apprendre
pre-prepared ingredients
kostki rosołowe
commencer à apprendre
stock cubes
ciasto
commencer à apprendre
pastry
zapewnia jednolitość
commencer à apprendre
ensures consistency
jednostkowe opakowanie
commencer à apprendre
primary packaging
opakowanie zbiorcze
commencer à apprendre
secondary packaging
opakowanie transportowe
commencer à apprendre
transit packaging
zewnętrzny
commencer à apprendre
outer
trwały
commencer à apprendre
durable
wielokrotnego użytku
commencer à apprendre
reusable
wytrzymałość
commencer à apprendre
endurance
kruchy
commencer à apprendre
fragile
odłamki szkła
commencer à apprendre
glass splinters
wrażliwy/podatny
commencer à apprendre
vulnerable
opakowanie
commencer à apprendre
container
na wynos
commencer à apprendre
take-away
równomiernie
commencer à apprendre
equitably
ubytek/straty
commencer à apprendre
wastage
wyciek
commencer à apprendre
leakage
pogorszenie/zepsucie
commencer à apprendre
deterioration
ponownie użyty papier gazetowy
commencer à apprendre
re-used newsprint
opakowanie
commencer à apprendre
storage vessel
gryzonie
commencer à apprendre
rodents
uniwersalny
commencer à apprendre
versatile
sztywny
commencer à apprendre
rigid
formowane
commencer à apprendre
moulded
nieprzepuszczalny
commencer à apprendre
impervious
utrzymać
commencer à apprendre
retain
przyczyniać się do
commencer à apprendre
contribute to
wywar
commencer à apprendre
stock
próżniowy
commencer à apprendre
airtight
niestrawny
commencer à apprendre
indigestible
dostępny
commencer à apprendre
available
gotowanie na parze
commencer à apprendre
steaming
lodówka
commencer à apprendre
refrigerator
zwiędłe
commencer à apprendre
wilted
przystrzyc
commencer à apprendre
trim
szuflada na owoce
commencer à apprendre
crisper section
odwilż
commencer à apprendre
thaw
rozpuścić
commencer à apprendre
reconstitute
rozpuszczalny
commencer à apprendre
soluble
wypłukiwać
commencer à apprendre
leach out
przed
commencer à apprendre
prior to
obciążony/załadowany
commencer à apprendre
laden
obronny
commencer à apprendre
fortified
mielenie
commencer à apprendre
milling
zapobiec
commencer à apprendre
prevent
PRZENOSZONE DROGĄ POKARMOWĄ
commencer à apprendre
foodborne
zapobiegać szkodom dla konsumentów
commencer à apprendre
prevent harm to consumers
kwestie bezpieczeństwa żywności
commencer à apprendre
food safety considerations
odnosić się
commencer à apprendre
relate
etykietowanie
commencer à apprendre
labeling
przenosić chorobę od osoby
commencer à apprendre
transmit disease from person
pożywka wzrostowa dla bakterii
commencer à apprendre
growth medium for bacteria
zatrucie pokarmowe
commencer à apprendre
food poisoning
ustanowienie
commencer à apprendre
establishing
Środki/kroki
commencer à apprendre
measures
odchylenie
commencer à apprendre
deviation
nieodpowiedni/niewystarczający
commencer à apprendre
inadequate
końcowy
commencer à apprendre
end-stage
niebezpieczne do konsumpcji
commencer à apprendre
unsafe for consumption
limity krytyczne
commencer à apprendre
critical limits
identyfikacja krytycznych punktów kontroli
commencer à apprendre
identifying critical control points
zagrażać bezpieczeństwu żywności
commencer à apprendre
compromise food safety
ustanowienie procedur monitorowania
commencer à apprendre
establishing monitoring procedures
ustanowienie działań naprawczych
commencer à apprendre
establishing corrective actions
ustanowienie procedur weryfikacji
commencer à apprendre
establishing verification procedures
ewidencjonowanie
commencer à apprendre
record keeping
dziennik zdarzeń
commencer à apprendre
log sheet/ log book
pracownik zakładu
commencer à apprendre
plant employee
dziennik odchyleń
commencer à apprendre
deviation log book
wytyczne
commencer à apprendre
guidelines
rejestr
commencer à apprendre
record
zagrożenia zdrowia
commencer à apprendre
heath hazards
obowiązkowe
commencer à apprendre
mandatory
kwestie bezpieczeństwa
commencer à apprendre
safety issues
żaroodporne
commencer à apprendre
heat-resistant
biodegradowalny
commencer à apprendre
biodegradable
niestabilny
commencer à apprendre
unstable
rozpuszczalne w tłuszczach
commencer à apprendre
fat-soluble
rozpuszczalne w wodzie
commencer à apprendre
water-soluble
obierać
commencer à apprendre
peel
szybkie smażenie
commencer à apprendre
stir-frying
pieczenie
commencer à apprendre
roast
rozmrażać
commencer à apprendre
thaw
oporna skrobia
commencer à apprendre
resistant starch
włókniste plewy
commencer à apprendre
fibrous husks
niesmaczny
commencer à apprendre
unsavory
obróbka cieplna
commencer à apprendre
heat treatment
opakowanie
commencer à apprendre
container

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.