gastro

 0    38 fiche    sandrabujnowska
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
mięso wołowe
commencer à apprendre
beef
zalewać mięso
commencer à apprendre
basting
zapieknaka
commencer à apprendre
casserole
łączyć
commencer à apprendre
combine
książka kucharska
commencer à apprendre
Cookery book
kuchnia
commencer à apprendre
cuisine
wyrzucać
commencer à apprendre
discard
skropić
commencer à apprendre
drizzle
płatek
commencer à apprendre
flake
przepołowić
commencer à apprendre
halve
soczyste mięso
commencer à apprendre
juicy meat
mięso jagnięce
commencer à apprendre
lamb
mięso baranie
commencer à apprendre
mutton
mięso wieprzowe
commencer à apprendre
pork
zapieknaka z sera i tartej bułki
commencer à apprendre
ramekin
stek krwisty / średni / dobrze wysmażony
commencer à apprendre
rare / medium / well done steak
piec
commencer à apprendre
roast
przyprawiać
commencer à apprendre
season
podawać
commencer à apprendre
serve
gotowanie na wolnym ogniu
commencer à apprendre
simmer
patelnia z długą rączką
commencer à apprendre
skillet
kroić
commencer à apprendre
slice
posypywać
commencer à apprendre
sprinkle
gotować na parze
commencer à apprendre
steam
mieszać
commencer à apprendre
mix
mięso miękkie/twarde
commencer à apprendre
tender / tough meat
zapiekanka
commencer à apprendre
timbale
przewracać
commencer à apprendre
toss
przyrząd
commencer à apprendre
utensil
mięso cielęce
commencer à apprendre
veal
kostka
commencer à apprendre
ankle
ręka
commencer à apprendre
arm
pogryziony przez szczura
commencer à apprendre
bitten by a rat
ukąszony przez owada
commencer à apprendre
bitten by an insect
zatkany nos
commencer à apprendre
blocked nose
pupa
commencer à apprendre
bottom
złamanie
commencer à apprendre
break
złamać komuś serce
commencer à apprendre
break sb's heart

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.