question |
réponse |
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
ubijać za pomocą miksera lub trzepaczki commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
u/piec, przypiec (mięso na ruszcie) commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
potrawa duszona na małym ogniu commencer à apprendre
|
|
|
|
|
siekać, krajać, szatkować; kotlet commencer à apprendre
|
|
|
|
|
konserwować, solić, wędzić commencer à apprendre
|
|
|
|
|
smażenie w głębokim tłuszczu commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
natłuszczać, smarować tłuszczem commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
ziemniak pieczony w mundurku commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
potrawka/gulasz z jagnięciny commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
mleć np. ziarno (rozcierać na mąkę) commencer à apprendre
|
|
|
|
|
mleć (rozdrabniać na miazgę, np. mięso) commencer à apprendre
|
|
|
|
|
marynata, marynować, kisić, peklować commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
gotować jajko bez skorupki (w koszulce) commencer à apprendre
|
|
|
|
|
konserwować, robić przetwory commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
podsmażać mięso do zbrązowienia na wysokim ogniu commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
ciąć na plasterki; kromka, plaster commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
smażyć mieszając na dużym ogniu commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
commencer à apprendre
|
|
|
|
|
ubijać (trzepaczką, np. pianę) commencer à apprendre
|
|
|
|
|