Fiszki z książki - "Science in the Kitchen." (Mrs. E. E. Kellogg)

 0    101 fiche    manque
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
nitrogenous
commencer à apprendre
azotowy
cupful
commencer à apprendre
kielich pełny
zwieback
commencer à apprendre
cwibak
nutritive
commencer à apprendre
odżywczy
teaspoonfuls
commencer à apprendre
Łyżeczki
hulled
commencer à apprendre
łuszczone
colander
commencer à apprendre
durszlak
albumen
commencer à apprendre
białko
advantageously
commencer à apprendre
korzystnie
teaspoonful
commencer à apprendre
łyżeczka
mastication
commencer à apprendre
żucie
viands
commencer à apprendre
prowiant
tartaric
commencer à apprendre
winowy
dietetics
commencer à apprendre
dietetyka
browned
commencer à apprendre
rumiane
earthen
commencer à apprendre
gliniany
kneaded
commencer à apprendre
ugniata
putrefactive
commencer à apprendre
gnilny
salicylic
commencer à apprendre
salicylowy
legumes
commencer à apprendre
warzywa strączkowe
fourths
commencer à apprendre
czwarte
parsnips
commencer à apprendre
pasternak
thickened
commencer à apprendre
zagęszczony
carbonic
commencer à apprendre
węglowy
acquirement
commencer à apprendre
nabycie
currants
commencer à apprendre
porzeczki
pearled
commencer à apprendre
perłowy
cut
commencer à apprendre
skaleczenie
partaker
commencer à apprendre
uczestnik
fermentation
commencer à apprendre
fermentacja
souring
commencer à apprendre
kwaszenia
seasonable
commencer à apprendre
udzielony w porę
wholesomeness
commencer à apprendre
zdrowotność
carbonaceous
commencer à apprendre
węglany
vermicelli
commencer à apprendre
wermiszel
take
commencer à apprendre
wziąć
floured
commencer à apprendre
mąką
nutriment
commencer à apprendre
środek odżywczy
alimentary
commencer à apprendre
pokarmowy
farina
commencer à apprendre
mąka
knead
commencer à apprendre
ugniatać
spirituous
commencer à apprendre
alkoholowy
stewed
commencer à apprendre
duszony
parboiled
commencer à apprendre
parzony
pared
commencer à apprendre
w porównaniu
siliceous
commencer à apprendre
krzemionkowy
lignite
commencer à apprendre
węgiel brunatny
indigestible
commencer à apprendre
niestrawny
moistened
commencer à apprendre
zwilża
digestible
commencer à apprendre
strawny
moistening
commencer à apprendre
nawilżający
obtainable
commencer à apprendre
osiągalny
kneading
commencer à apprendre
ugniatanie
cornstarch
commencer à apprendre
skrobi kukurydzianej
unleavened
commencer à apprendre
przaśny
equable
commencer à apprendre
zrównoważony
cored
commencer à apprendre
wydrążony
coarser
commencer à apprendre
grubsze
dietetic
commencer à apprendre
dietetyków
wheaten
commencer à apprendre
pszenica
propensities
commencer à apprendre
skłonności
circumstance
commencer à apprendre
okoliczność
consistence
commencer à apprendre
konsystencja
mellowness
commencer à apprendre
aksamitność
mucilaginous
commencer à apprendre
śluzowaty
macerating
commencer à apprendre
macerowanie
essential
commencer à apprendre
istotny
unobjectionable
commencer à apprendre
nie budzący sprzeciwu
yeasts
commencer à apprendre
Drożdże
adulteration
commencer à apprendre
fałszerstwo
casein
commencer à apprendre
kazeina
practicable
commencer à apprendre
wykonalny
thicken
commencer à apprendre
zagęszczać
quinces
commencer à apprendre
pigwy
flours
commencer à apprendre
Mąki
excretory
commencer à apprendre
wydalniczy
pare
commencer à apprendre
obciąć
mealy
commencer à apprendre
mączny
cognomen
commencer à apprendre
nazwisko
winds
commencer à apprendre
Wiatry
elucidated
commencer à apprendre
wyjaśniony
requisites
commencer à apprendre
przybory
unwholesome
commencer à apprendre
niezdrowy
carefully
commencer à apprendre
z uwagą / uważnie / ostrożnie
obviated
commencer à apprendre
zlikwidowano
ornamenting
commencer à apprendre
zdobnictwo
kneader
commencer à apprendre
maszyna do mieszenia ciasta
granulated
commencer à apprendre
granulowany
breads
commencer à apprendre
pieczywo
cookery
commencer à apprendre
gotowanie
pylorus
commencer à apprendre
odźwiernik
unbolted
commencer à apprendre
odrywane
intemperance
commencer à apprendre
nieumiarkowanie
unripe
commencer à apprendre
niedojrzały
gages
commencer à apprendre
Gage
fineness
commencer à apprendre
delikatność
yeast
commencer à apprendre
drożdże
currant
commencer à apprendre
porzeczka
effectually
commencer à apprendre
skutecznie
integument
commencer à apprendre
powłoka
parch
commencer à apprendre
prażyć

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.