Diets

 0    66 fiche    bryniaa
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
nutrients
commencer à apprendre
składniki
nutrients properties
commencer à apprendre
właściwości odżywcze
proteins
commencer à apprendre
proteiny (białka)
growth body
commencer à apprendre
wzrost ciała
repair body
commencer à apprendre
naprawa ciała
soya - bean products
commencer à apprendre
produkty sojowe
pulses
commencer à apprendre
nasiona strączkowe
carbohydrates
commencer à apprendre
węglowodany
starch
commencer à apprendre
skrobia / mąka ziemniaczana
sugar
commencer à apprendre
cukier
cereals
commencer à apprendre
płatki śniadaniowe
cornflour
commencer à apprendre
mąka kukurydziana
malt products
commencer à apprendre
produkty słodowe
fats
commencer à apprendre
tłuszcze
provide concentrated
commencer à apprendre
zapewnić skoncentrowany
sources of energy
commencer à apprendre
źródła energii
help to insulate
commencer à apprendre
pomóc zaizolować
saturated fats
commencer à apprendre
tłuszcze nasycone
unsaturated fats
commencer à apprendre
tłuszcze nienasycone
polyunsaturated fats
commencer à apprendre
tłuszcze wielonienasycone
lard
commencer à apprendre
smalec
coconut
commencer à apprendre
orzech kokosowy
palm oils
commencer à apprendre
oleje palmowe
sunflower oil
commencer à apprendre
olej słonecznikowy
vitamins
commencer à apprendre
witaminy
good vision
commencer à apprendre
dobra wizja
healthy skin
commencer à apprendre
zdrowa skóra
dairy products
commencer à apprendre
produkty mleczne
thiamin
commencer à apprendre
tymina
riboflavin
commencer à apprendre
ryboflawina
niacin
commencer à apprendre
niacyna
release of enegry from foods
commencer à apprendre
uwolnienie energii z pożywienia
yeast
commencer à apprendre
drożdże
protects cells
commencer à apprendre
chroni komórki
help absorb iron
commencer à apprendre
pomóc wchłonąć żelazo
helps absorb calcium
commencer à apprendre
pomaga w przyswajaniu wapnia
oily fish
commencer à apprendre
oleista ryba
helps teeth and bones
commencer à apprendre
pomaga zębom i kościom
formation of red blood cells
commencer à apprendre
tworzenie czerwonych krwinek
processed food
commencer à apprendre
żywność przetworzona
low-fat
commencer à apprendre
niskotłuszczowy
high-fibre
commencer à apprendre
bogate w błonnik
grain cereals
commencer à apprendre
platki wieliziarniste
buckwheat
commencer à apprendre
kasza gryczana
wheat berries
commencer à apprendre
jagody pszenicy
rye
commencer à apprendre
żyto
millet
commencer à apprendre
proso
millet groats
commencer à apprendre
Kasza jaglana
aubergine
commencer à apprendre
bakłażan
beans
commencer à apprendre
fasola
nuts
commencer à apprendre
orzechy
seeds
commencer à apprendre
nasiona
grains
commencer à apprendre
ziarna
ginger
commencer à apprendre
imbir
pickles
commencer à apprendre
ogórki konserwowe
brown rice
commencer à apprendre
brązowy ryż
dairy
commencer à apprendre
nabiał
steaming
commencer à apprendre
gotowanie na parze
blanching
commencer à apprendre
blanszowanie
sauteing
commencer à apprendre
smażenie
vinegar
commencer à apprendre
ocet
mediterranean diets
commencer à apprendre
diety śródziemnomorskie
blood type dieta
commencer à apprendre
dieta grupy krwi
high protein diets
commencer à apprendre
diety wysokobiałkowe
lentils
commencer à apprendre
soczewica
wholegrains cereals
commencer à apprendre
zboża pełnoziarniste

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.