Dairy Products & Fish

 0    50 fiche    milenamai333
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
milk
commencer à apprendre
mleko
butter
commencer à apprendre
masło
cheese
commencer à apprendre
ser
soft cheese
commencer à apprendre
ser miękki
cottage cheese
commencer à apprendre
twaróg
yogurt
commencer à apprendre
jogurt
calcium
commencer à apprendre
wapń
most digestible
commencer à apprendre
trawione w największym stopniu
additionally
commencer à apprendre
dodatkowo
slightly
commencer à apprendre
nieco, lekko, nieznacznie, minimalnie
due to the fact that
commencer à apprendre
w związku z faktem, że
pasteurize
commencer à apprendre
pasteryzować
sterilize
commencer à apprendre
sterylizować
mild
commencer à apprendre
łagodny (smak)
strong flavored
commencer à apprendre
mocno przyprawiony
margarine
commencer à apprendre
margaryna
fermented
commencer à apprendre
sfermentowany
able to be broken down so that it can be used as energy by the body
commencer à apprendre
można go rozłożyć, aby ciało mogło go wykorzystać jako energię (np. węglowodany, o strawności)
cod
commencer à apprendre
dorsz
prawn, shrimp
commencer à apprendre
krewetka
trout
commencer à apprendre
pstrąg
crab
commencer à apprendre
krab
tuna
commencer à apprendre
tuńczyk
mussels
commencer à apprendre
małże, omułek
salmon
commencer à apprendre
łosoś
herring
commencer à apprendre
śledzie
mackerel
commencer à apprendre
makrela
sardines
commencer à apprendre
sardynki
lobster
commencer à apprendre
homar
oysters
commencer à apprendre
ostrygi
carp
commencer à apprendre
karp
shark
commencer à apprendre
rekin
saltwater fish, freshwater fish
commencer à apprendre
ryby morskie, ryby słodkowodne
scaly or smooth skinned fish
commencer à apprendre
ryby z łuskami lub gładką skórą
white or oily fish
commencer à apprendre
białe lub tłuste ryby
whereas
commencer à apprendre
natomiast, tymczasem
throughout
commencer à apprendre
poprzez, na wskroś, wszędzie
halibut
commencer à apprendre
halibut
omega-3 fatty acids
commencer à apprendre
kwasy tłuszczowe omega-3
canned
commencer à apprendre
w puszkach, konserowane
breaded
commencer à apprendre
panierowany
shellfish, crustacean
commencer à apprendre
skorupiak
nutrient-dense
commencer à apprendre
bogate w składniki odżywcze
dense
commencer à apprendre
gęsty, zwarty
hardly any saturated fat
commencer à apprendre
prawie żadnych tłuszczów nasyconych
servings
commencer à apprendre
porcje
seafood
commencer à apprendre
owoce morza
crumb, crumble
commencer à apprendre
okruch, kruszyć się
swap
commencer à apprendre
zamiana
Polyunsaturated Fatty Acids
commencer à apprendre
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.