basic organic chemistry cz. 1

 0    24 fiche    zuzhat04
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
wodorowęglan
commencer à apprendre
carbohydrate
mąka ziemniaczana
commencer à apprendre
starch
niezbędny składnik odżywczy
commencer à apprendre
essential nutrient
monosacharyd
commencer à apprendre
monosaccharide
prosty cukier
commencer à apprendre
simple sugar
stężenie cukru we krwi
commencer à apprendre
blood sugar
cukier we krwi na czczo
commencer à apprendre
fasting blood sugar
cukrzyca
commencer à apprendre
diabetes mellitus
sacharoza/cukier stołowy
commencer à apprendre
sucrose/table sugar
glikogen/skrobia zwierzęca
commencer à apprendre
glycogen/animal starch
laktoza
commencer à apprendre
lactose/milk sugar
próchnica
commencer à apprendre
(tooth) decay
otyłość
commencer à apprendre
obesity
polisacharyd
commencer à apprendre
polysaccharide
insulinooporność
commencer à apprendre
insulin resistance
glicerol
commencer à apprendre
glycerol
nasycone kwasy tłuszczowe
commencer à apprendre
saturated fatty scids
nienasycone kwasy tłuszczowe
commencer à apprendre
unsaturated fatty acids
występują w postaci stałej/ciekłej w temperaturze pokojowej
commencer à apprendre
exist in a solid/liquid form at room temperature
tkanka tłuszczowa
commencer à apprendre
fatty tissue
miażdżyca
commencer à apprendre
atherosclerosis
powiązać
commencer à apprendre
bind (to)
aminokwas
commencer à apprendre
amino acid
wiązanie peptydowe
commencer à apprendre
peptide bond

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.