angl zawodowyc

 0    57 fiche    guest3716910
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
wywar
commencer à apprendre
stock
garnek do wywaru
commencer à apprendre
stockpot
kości
commencer à apprendre
bones
kości
commencer à apprendre
bones
resztki
commencer à apprendre
leftovers
płyn
commencer à apprendre
liquid
ekstrakt
commencer à apprendre
extract
baza zupy
commencer à apprendre
base
domowej roboty
commencer à apprendre
homemade
półprodukt wytwarzany Przemysłowo
commencer à apprendre
manufactured
wywar rybny
commencer à apprendre
fish stock
wywar ciemny wołowy
commencer à apprendre
brown stock
wywar drobiowy
commencer à apprendre
chicken stock
wywar warzywny
commencer à apprendre
vegetable stock
zupy
commencer à apprendre
soups
bulion
commencer à apprendre
broth
zupa gęsta
commencer à apprendre
thick soup
zupa krem
commencer à apprendre
cream soup
Pure/ przecier
commencer à apprendre
Puree
gęsta zupa często z rybą owocami morza
commencer à apprendre
chowder
gładka kremowa zupa z owoców morza
commencer à apprendre
bisque
gulasz
commencer à apprendre
stew
zupy klarowne
commencer à apprendre
clear soups
bardzo klarowny wywar
commencer à apprendre
cansomme
klarowanie
commencer à apprendre
clarification
sosy
commencer à apprendre
sauces
sos podstawowy
commencer à apprendre
mather sauce
sosy pochodne na bazie sosów podstawowych
commencer à apprendre
small sauces
ciemny sos podstawowy
commencer à apprendre
espagnole
jasny sos na wywarze
commencer à apprendre
veloute
sos śmietanowy
commencer à apprendre
cream sauce
sos holenderski
commencer à apprendre
hollandaise
skrobia kukurydziana
commencer à apprendre
corn starch
środek zagęszczający
commencer à apprendre
thickening agent
zredukować
commencer à apprendre
reduce
konsystencja
commencer à apprendre
consistency
zasmażka
commencer à apprendre
roux
zamiennik
commencer à apprendre
substitute
sos do sałatek
commencer à apprendre
dressing
wymieszany
commencer à apprendre
tossed
zieleni na Liście sałaty
commencer à apprendre
greens
sałata
commencer à apprendre
lettuce
majonez
commencer à apprendre
mayonnaise
ciało sosu pełnia gęstość
commencer à apprendre
body
sos winegret
commencer à apprendre
vinaigrette
grzanki
commencer à apprendre
croutons
dekoracja
commencer à apprendre
garnish
węgiel drzewny
commencer à apprendre
charcoal
patelnia grillowa
commencer à apprendre
grill pan
płyta kuchenna
commencer à apprendre
storetop
płyta grzewcza duża płaska
commencer à apprendre
flattop
opiekać
commencer à apprendre
broil
blacha
commencer à apprendre
broiler pan
do zapiekania opiekana od góry
commencer à apprendre
salamander
opiekacz płomieniowy
commencer à apprendre
flame broiler
grillowanie dwustronne
commencer à apprendre
two-sided grilling
grillowany Nad otwartym ogniem
commencer à apprendre
charbroiled

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.