Angielski zawodowy

 0    157 fiche    dominikazielinska
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
POSMAK
commencer à apprendre
AFTERTASTE
URZĄDZENIE
commencer à apprendre
APPLIANCE
NA BOK
commencer à apprendre
ASIDE
BAKTERIE
commencer à apprendre
BACTERIA
PIEC
commencer à apprendre
BAKE
FORMA DO PIECZENIA
commencer à apprendre
BAKE PAN
PIEKARZ
commencer à apprendre
BAKER
BARMAN
commencer à apprendre
BARTENDER
UBIJAĆ
commencer à apprendre
BEAT
RODZAJ NOŻA
commencer à apprendre
BENCH KNIFE
GORZKI (SMAK)
commencer à apprendre
BITTER
MIESZAĆ, MIKSOWAĆ
commencer à apprendre
BLEND
BLENDER
commencer à apprendre
BLENDER
NÓŻ DO ODDZIELANIA MIĘSA OD KOŚCI
commencer à apprendre
BONING KNIFE
KUCHARZ ZAJMUJĄCY SIĘ PRZYGOTOWANIEM MIĘSA
commencer à apprendre
BROILER COOK
SPALIĆ, PRZYPALIĆ
commencer à apprendre
BURN
ZBIERAĆ BRUDNE NACZYNIA ZE STOŁU
commencer à apprendre
BUS
POMOCNIK KELNERA (SPRZĄTAJĄCY ZE STOŁÓW)
commencer à apprendre
BUSSER
NÓŻ RZEŹNICKI
commencer à apprendre
BUTCHER KNIFE
CALORIE
commencer à apprendre
CALORIE
WĘGLOWODAN
commencer à apprendre
CARBOHYDRATE
KASJER
commencer à apprendre
CASHIER
W STOPNIACH CELSJUSZA
commencer à apprendre
CELSIUS
KUCHARZ
commencer à apprendre
CHEF
SZEF KUCHNI
commencer à apprendre
CHEF DE CUISINE
SZATKOWAĆ
commencer à apprendre
CHOP
TASAK
commencer à apprendre
CLEAVER
CEDZAK, DURSZLAK
commencer à apprendre
COLANDER
MIESZAĆ, ŁĄCZYĆ
commencer à apprendre
COMBINE
ZANIECZYSZCIĆ
commencer à apprendre
CONTAMINATE
GOTOWAĆ
commencer à apprendre
COOK
POMOCNIK KUCHARZA
commencer à apprendre
COOK'S HELPER
CHŁODZIĆ
commencer à apprendre
COOL
BLAT KUCHENNY
commencer à apprendre
COUNTERTROP
FILIŻANKA, SZKLANKA
commencer à apprendre
CUP
DESKA DO KROJENIA
commencer à apprendre
CUTTING BOARD
(AGLOSASKA MIARA OBJĘTOŚCI, OK. 1/8 ŁYŻECZKI DO HERBATY)
commencer à apprendre
DASH
FRYTOWNICA
commencer à apprendre
DEEP FRYER
KROIĆ W KOSTKĘ
commencer à apprendre
DICE
DIETA, SPOSÓB ODŻYWIANIA
commencer à apprendre
DIET
ZMYWARKA DO NACZYŃ
commencer à apprendre
DISHWASHER
PRACOWNIK RESTAURACJI ZMYWAJĄCY NACZYNIA, POMYWACZ
commencer à apprendre
DISHWASHER
POZBYCIE SIĘ, USUWANIE
commencer à apprendre
DISPOSAL
ROZPUSZCZAĆ
commencer à apprendre
DISSOLVE
BEMAR
commencer à apprendre
DOUBLE BOILER
ODCEDZAĆ, CEDZIĆ
commencer à apprendre
DRAIN
KROPLA
commencer à apprendre
DROP
NALEWAĆ KROPLAMI
commencer à apprendre
DROP
TĘPY (O OSTRZU)
commencer à apprendre
DULL
RÓWNAĆ SIĘ
commencer à apprendre
EQUAL
DATA WAŻNOŚCI
commencer à apprendre
EXPIRATION DATE
W STOPNIACH FAHRENHEITA
commencer à apprendre
FAHRENHEIT
TŁUSZCZ
commencer à apprendre
FAT
ZAGROŻENIE POŻAREM
commencer à apprendre
FIRE HAZARD
PIERWSZY KUCHARZ
commencer à apprendre
FIRST COOK
SMAK
commencer à apprendre
FLAVOR
UNCJA OBJĘTOŚCI
commencer à apprendre
FLUID OUNCE
ZATRUCIE POKARMOWE
commencer à apprendre
FOOD POISONING
ROBOT KUCHENNY
commencer à apprendre
FOOD PROCESSER
PIRAMIDA ŻYWIENIOWA
commencer à apprendre
FOOD PYRAMID
POMOCNIK KELNERA (PODAJĄCY DANIA)
commencer à apprendre
FOOD RUNNER
WIDELEC
commencer à apprendre
FORK
ZAMRAŻARKA
commencer à apprendre
FREEZER
NÓŻ SZEFA KUCHNI
commencer à apprendre
FRENCH KNIFE
NA SALI RESTAURACYJNEJ
commencer à apprendre
FRONT-OF-HOUSE
KUCHARZ ZAJMUJĄCY SIĘ SMAŻENIEM
commencer à apprendre
FRY COOK
PATELNIA
commencer à apprendre
FRYING PAN
GALON (MIARA OBJĘTOŚCI)
commencer à apprendre
GALON
GRAM
commencer à apprendre
GRAM
TRZEĆ NA TARCE
commencer à apprendre
GRATE
TARKA
commencer à apprendre
GRATER
NATŁUSZCZAĆ, SMARIWAĆ TŁUSZCZEM
commencer à apprendre
GREASE
PODGRZAĆ, PODGRZEWAĆ
commencer à apprendre
HEAT
LAMPA GRZEWCZA
commencer à apprendre
HEAT LAMP
PRACOWNIK RESTAURACJI, KTÓRY ZAJMUJE SIĘ KONTROLĄ OBSLUGI W SALI RESTAURACYJNEJ
commencer à apprendre
HOST
KOSTKARKA DO LODU
commencer à apprendre
ICE MAKER
W ANGIELSKIM SYSTEMIE MIAR
commencer à apprendre
IMPERIAL
KONTROLA, INSPEKCJA
commencer à apprendre
INSPECTION
NIEREGULARNY
commencer à apprendre
IRREGULAR
KILOGRAM
commencer à apprendre
KILOGRAM
KUCHNIA
commencer à apprendre
KITCHEN
NÓŻ
commencer à apprendre
KNIFE
ETYKIETA
commencer à apprendre
LABEL
CHOCHLA
commencer à apprendre
LADLE
LITR
commencer à apprendre
LITER
MENEDŹER
commencer à apprendre
MANAGER
MIARKA KUCHENNA
commencer à apprendre
MEASURING CUP
ŁYŻKA DO ODMIERZANIA
commencer à apprendre
MEASURING SPOON
W SYSTEMIE METRYCZNYM
commencer à apprendre
METRIC
KUCHENKA MIKROFALOWA
commencer à apprendre
MICROWAVE
MILILITR
commencer à apprendre
MILILITER
SIEKAĆ, DZIELIĆ NA DROBNE KAWAŁKI
commencer à apprendre
MINCE
MIĘTOWY
commencer à apprendre
MINT
MIKSER
commencer à apprendre
MIXER
ODŻYWIANIE
commencer à apprendre
NUTRITION
UNCJA
commencer à apprendre
OUNCE
PIEKARNIK
commencer à apprendre
OVEN
RONDEL
commencer à apprendre
PAN
NÓŻ DO OBIERANIA WARZYW I OWOCÓW
commencer à apprendre
PEARING KNIFE
CUKIERNIK
commencer à apprendre
PASTRY CHEF
SZKODNIK
commencer à apprendre
PEST
SZCZYPTA
commencer à apprendre
PINCH
PINTA (OK. PÓŁ LITRA)
commencer à apprendre
PINT
PORCJA
commencer à apprendre
PORTION
GARNEK
commencer à apprendre
POT
FUNT (454 GRAMY)
commencer à apprendre
POUND
NALEWAĆ
commencer à apprendre
POUR
SZYBKOWAR
commencer à apprendre
PRESSURE COOKER
PROTEINA
commencer à apprendre
PROTEIN
PRZEPIS
commencer à apprendre
RECIPE
LODÓWKA
commencer à apprendre
REFRIGERATOR
TEMPERATURA POKOJOWA
commencer à apprendre
ROOM TEMPERATURE
SŁONY
commencer à apprendre
SALTY
RONDEL
commencer à apprendre
SAUCE PAN
AROMATYCZNY
commencer à apprendre
SAVORY
WAGA
commencer à apprendre
SCALE
ŁYŻKA DO LODÓW
commencer à apprendre
SCOOP
WSKAZAĆ MIEJSCE, POSADZIĆ (KOGOŚ)
commencer à apprendre
SEAT
KELNER
commencer à apprendre
SERVER
OSTRY (O NOŻU)
commencer à apprendre
SHARP
BLACHA DO PIECZENIA
commencer à apprendre
SHEET PAN
PRZESIEWAĆ
commencer à apprendre
SIFT
ZLEWOZMYWAK
commencer à apprendre
SINK
RODZAJ PATELNI
commencer à apprendre
SKILLET
ŚLISKI
commencer à apprendre
SLIPPERY
ODROBINA, KAPKA
commencer à apprendre
SMIDGEN
SÓD
commencer à apprendre
SODIUM
ZABRUDZONY, POBRUDZONY
commencer à apprendre
SOILED
KWAŚNY
commencer à apprendre
SOUR
ZASTĘPCA SZEFA KUCHNI
commencer à apprendre
SOUS-CHEF
SZPATUŁKA KUCHENNA
commencer à apprendre
SPATULA
OSTRO, MOCNO PRZYPRAWIONY
commencer à apprendre
SPICY
COŚ ROZLANEGO, WYLANEGO
commencer à apprendre
SPILL
ŁYŻKA
commencer à apprendre
SPOON
ŁYŻKA (MIARA OBJĘTOŚCI)
commencer à apprendre
SPOONFUL
OSTRZAŁKA DO NOŻY
commencer à apprendre
STEEL
MIESZAĆ, ZAMIESZAĆ
commencer à apprendre
STIR
WYSOKI GARNEK
commencer à apprendre
STOCK POT
PRZECHOWYWAĆ
commencer à apprendre
STORE
PIEC, KUCHENKA
commencer à apprendre
STOVE
NADWYRĘŻYĆ, CIĄGNĄĆ
commencer à apprendre
STRAINER
DURSZLAK, CEDZAK
commencer à apprendre
STRAIN
SŁODKI
commencer à apprendre
SWEET
ŁYŻKA STOŁOWA
commencer à apprendre
TABLESPOON
MIEĆ SMAK, SMAKOWAĆ
commencer à apprendre
TASTE
KUBEK SMAKOWY
commencer à apprendre
TASTE BUD
ŁYŻECZKA DO HERBATY
commencer à apprendre
TEASPOON
TERMOMETR
commencer à apprendre
THERMOMETER
TOSTER
commencer à apprendre
TOASTER
SZCZYPCE
commencer à apprendre
TONGS
MIESZAĆ DELIKATNIE, OBTACZAĆ
commencer à apprendre
TOSS
WYSZKOLONY
commencer à apprendre
TRAINED
AKCESORIUM KUCHENNE
commencer à apprendre
UTENSIL
KUCHARZ ZAJMUJĄCY SIĘ PRZYGOTOWANIEM POTRAW
commencer à apprendre
VEGETABLE COOK
WITAMINA
commencer à apprendre
VITAMIN
KELNERZY
commencer à apprendre
WAITSTAFF
TRZEPACZKA
commencer à apprendre
WHISK

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.