angielski z cz.1

 0    36 fiche    antoninakardasz39
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
faszerowany makaron
commencer à apprendre
stuffed pasta
kształt
commencer à apprendre
shape
muszelki (rodzaj makaronu)
commencer à apprendre
seashells
lazania
commencer à apprendre
Lasagna
pieczony makaron
commencer à apprendre
baked pasta
warstwy
commencer à apprendre
layers
klopsiki
commencer à apprendre
meatballs
długi makaron
commencer à apprendre
long pasta
krótki makaron
commencer à apprendre
short pasta
kluski
commencer à apprendre
noodles
drobny makaron
commencer à apprendre
minute pasta
zdrowe jedzenie
commencer à apprendre
wholesome food
bez straty w smaku
commencer à apprendre
sacrificing taste
strączkowe rośliny
commencer à apprendre
legumes
ziarna
commencer à apprendre
grains
pszenica
commencer à apprendre
wheat
zaangażowany w zdrowie
commencer à apprendre
commitment in health
źródło składników odżywczych
commencer à apprendre
source of nutrition
całe ziarno
commencer à apprendre
whole grain
kukurydza
commencer à apprendre
corn
dziki/ciemny ryż
commencer à apprendre
wild rice
fasola
commencer à apprendre
beans
fasolka szparagowa
commencer à apprendre
green beans
ciasta/wyroby cukiernicze
commencer à apprendre
pastries
budynie/kremy
commencer à apprendre
custards
rogaliki
commencer à apprendre
croissants
ciasto parzone/ptysiowe
commencer à apprendre
choux pastries
duńskie (ciasto kruche z kremem i owocami)
commencer à apprendre
Danish
ciasto fransuskie
commencer à apprendre
puff pastry
delikatne
commencer à apprendre
delicate
puszyste
commencer à apprendre
flaky
ciasto
commencer à apprendre
dough
kruche/chrupkie ciasto
commencer à apprendre
shortcrust pastry
pączki
commencer à apprendre
doughnuts
ciasto filo (ciękie)
commencer à apprendre
phyllo pastries
chrupiące
commencer à apprendre
crisp

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.