ang zawodowy

 0    59 fiche    guest3357588
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
mieso wołowe
commencer à apprendre
beef
zalewać mięso
commencer à apprendre
basting
zapiekanka
commencer à apprendre
Casserole
łączyć
commencer à apprendre
combine
książka kucharska
commencer à apprendre
cookery book
kuchnia (potrawy)
commencer à apprendre
cuisine
wyrzucać
commencer à apprendre
discard
skropić
commencer à apprendre
drizzle
płatek
commencer à apprendre
flake
przepołowić
commencer à apprendre
halve
soczyste mięso
commencer à apprendre
juicy meat
mięso jagnięce
commencer à apprendre
lamb
baranina
commencer à apprendre
mutton
wieprzowina
commencer à apprendre
pork
zapiekanka z sera i tartej bułki
commencer à apprendre
ramekin
krwisty/ średnio/ dobrze wysmażony stek
commencer à apprendre
rare/medium/well-done steak
piec
commencer à apprendre
roast
przyprawiać
commencer à apprendre
season
podawać
commencer à apprendre
serve
gotowanie na wolnym ogniu
commencer à apprendre
simmer
patelnia z dużą rączką
commencer à apprendre
skillet
kroić
commencer à apprendre
slice
posypać
commencer à apprendre
sprinkle
gotować na parze
commencer à apprendre
steam
mieszać
commencer à apprendre
stir
miękkie/ twarde mięso
commencer à apprendre
tender/tough meat
zapiekanka
commencer à apprendre
timbale
przewracać
commencer à apprendre
toss
przyrząd
commencer à apprendre
utensil
cielęcina
commencer à apprendre
veal
Podstawowe grupy żywności
commencer à apprendre
Basic Food groups
Przystawki
commencer à apprendre
Starters
Techniki gotowania
commencer à apprendre
Cooking Techniques
Przepisy
commencer à apprendre
Recipes
Kuchnie narodowe i etniczne
commencer à apprendre
National and Ethnic Cuisines
Specjalne diety
commencer à apprendre
Special Diets
Składniki
commencer à apprendre
Ingredients
sprzęt
commencer à apprendre
Equipment
Odżywianie
commencer à apprendre
Nutrition
smażenie
commencer à apprendre
frying
duszenie
commencer à apprendre
stewing
grillowanie
commencer à apprendre
barbecuing
gotowanie, wrzenie
commencer à apprendre
boiling
wilgotne metody gotowania na gorąco
commencer à apprendre
moist heat cookery methods
opiekanie mięs
commencer à apprendre
roasting
fastrygowanie
commencer à apprendre
basting
pieczenie na rożnie
commencer à apprendre
grilling
metody gotowania na sucho
commencer à apprendre
dry heat cookery methods
pieczenie
commencer à apprendre
baking
gotowanie na parze
commencer à apprendre
steaming
zamrażać
commencer à apprendre
refrigerate
sprzatać
commencer à apprendre
clean
umieścić
commencer à apprendre
place
redukować
commencer à apprendre
reduce
nakryć
commencer à apprendre
cover
dodać
commencer à apprendre
add
przynieść
commencer à apprendre
bring
przewracać
commencer à apprendre
toss
zmieszać
commencer à apprendre
mix

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.