ang w g 1-6

 0    77 fiche    guest3544090
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
wywar z kurczaka
commencer à apprendre
chicken stock
wywar z ryb
commencer à apprendre
fish stock
zrobiony fabrycznie
commencer à apprendre
manufactured
kość
commencer à apprendre
bone
wywar
commencer à apprendre
stock
garnek wysoki do zup
commencer à apprendre
Stockpot
resztki
commencer à apprendre
leftovers
wywar z kości wołowych
commencer à apprendre
Brown stock
płyn
commencer à apprendre
liquid
ekstrakt
commencer à apprendre
extract
baza
commencer à apprendre
bases
domowej roboty
commencer à apprendre
home-made
wywar warzywny
commencer à apprendre
vegetable stock
zupa
commencer à apprendre
soup
bulion
commencer à apprendre
broth
gulasz
commencer à apprendre
stew
czysta zupa
commencer à apprendre
clean soup
gęsta zupa
commencer à apprendre
thick soup
zupa krem
commencer à apprendre
cream soup
Pure pomidorowe
commencer à apprendre
Tomato puree
zupa z mięczaków
commencer à apprendre
clam chowder
zupa z homara
commencer à apprendre
lobster bisque
bulion przejrzysty
commencer à apprendre
consomme
bulion
commencer à apprendre
bouillon
wyjaśnienie
commencer à apprendre
clarification
sos z bulionu wołowego
commencer à apprendre
Espagnole
sos pomidorowy
commencer à apprendre
tomato sauce
sos holenderski
commencer à apprendre
hollandaise
sos z bulionu drobiowego
commencer à apprendre
veloute
sos śmietanowy
commencer à apprendre
cream sauce
sos
commencer à apprendre
sauce
podstawa sosu
commencer à apprendre
mother sauce
sosy mięsno-warzywne
commencer à apprendre
gravies
sos bazujący na podstawie sosu
commencer à apprendre
small sauces
skrobia kukurydziana
commencer à apprendre
cornstarch
zasmażka
commencer à apprendre
roux
środek zagęszczający
commencer à apprendre
thickening agent
zredukować
commencer à apprendre
reduce
konsystencja
commencer à apprendre
consistency
dekorowanie sałatki
commencer à apprendre
garnish
sos do sałatki
commencer à apprendre
dressing
szpinak
commencer à apprendre
spinach
sałatka
commencer à apprendre
salad
sałata
commencer à apprendre
a lettuce
grzanki
commencer à apprendre
Crouton
wegetariański
commencer à apprendre
vegetarian
zastępować
commencer à apprendre
substitute
luźna sałatka
commencer à apprendre
tossed salad
liście sałat
commencer à apprendre
greens
firmowy
commencer à apprendre
house
majonez
commencer à apprendre
mayonnaise
sos winegret
commencer à apprendre
vinaigrette
oliwa z oliwek
commencer à apprendre
olive oil
składniki poza sałatą do sałatki
commencer à apprendre
body
płyta kuchenna
commencer à apprendre
stovetop
grillować
commencer à apprendre
Grill
węgiel drzewny
commencer à apprendre
charcoal
podwójna blacha do pieczenia mięsa
commencer à apprendre
broiler pan
patelnia grillowa
commencer à apprendre
grill pan
blacha do grillowania
commencer à apprendre
flattop
upiec
commencer à apprendre
broil
Salamander
commencer à apprendre
Salamander
grill elektryczny opiekający obie strony
commencer à apprendre
Flame Broiler
pieczenie z obu stron
commencer à apprendre
two-sided grilling
upieczony, ugrillowany
commencer à apprendre
charbroiled
patelnia do pieczenia
commencer à apprendre
roasting pan
piec
commencer à apprendre
roast
karmelizacja
commencer à apprendre
caramelization
rożen
commencer à apprendre
spit
pieczenie na otwartym powietrzu
commencer à apprendre
open roasting
pośrednie
commencer à apprendre
indirect
suche ciepło
commencer à apprendre
dry heat
polewać
commencer à apprendre
baste
powolne pieczenie
commencer à apprendre
slow-roasting
delikatne
commencer à apprendre
tender
kurczak z rożna
commencer à apprendre
rotisserie chicken
równomiernie
commencer à apprendre
evenly

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.