Alimentación O

 0    65 fiche    sun_shine
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
digerir
commencer à apprendre
trawić
Digestión
commencer à apprendre
trawienie
Comida procesada
commencer à apprendre
przetworzone jedzenie
Pesticidas
commencer à apprendre
pestycydy
Fertilizantes
commencer à apprendre
nawozy
No me apetece, no me va
commencer à apprendre
nie mam ochoty
Grasa
commencer à apprendre
tłuszcz
Conservantes, colorantes
commencer à apprendre
konserwanty, barwniki
Sustancias
commencer à apprendre
substancje
Promover la salud
commencer à apprendre
promować zdrowie
Jugoso
commencer à apprendre
saboroso
Aportar
commencer à apprendre
dostarczać
Contener, llevar
commencer à apprendre
zawierać
Frutos secos
commencer à apprendre
bakalie
Absorber
commencer à apprendre
absorbować
Caducar
commencer à apprendre
przeterminować się
Caducado
commencer à apprendre
przeterminowany
Podrido
commencer à apprendre
zepsuty zgniły
Alimentos ricos en calorías
commencer à apprendre
wysokokaloryczne jedzenie
Ricos en fibra
commencer à apprendre
bogaty
Procurir
commencer à apprendre
dążyć do starać się
Productos precosinados
commencer à apprendre
gotowe produkty
Nutrientes
commencer à apprendre
składniki odżywcze
Pan integral
commencer à apprendre
chleb razowy
Calorías vacías
commencer à apprendre
puste kalorie
Pudirse
commencer à apprendre
gnić, rozkładać się
Ponerse malos
commencer à apprendre
zepsuć się
Aperitivos
commencer à apprendre
przekąski
Las grosellas, las frambuesas
commencer à apprendre
porzeczki, maliny
Devorar
commencer à apprendre
pożerać
Sentar mal a alguien
commencer à apprendre
zaszkodzić komuś
Soso, insípido
commencer à apprendre
mdły bez smaku nijaki
exquisito
commencer à apprendre
znakomity wyborny
Apetecible
commencer à apprendre
apetyczny
Reparto de
commencer à apprendre
podział
poner de relieve
commencer à apprendre
podkreślić, uwydatnić
masticar
commencer à apprendre
żuć
muslos de pollo/pavo
commencer à apprendre
udo z kurczaka/indyka
mejillones
commencer à apprendre
małże
la carne a la brasa
commencer à apprendre
mięso z grila
pechuga
commencer à apprendre
pierś
lubina
commencer à apprendre
okoń, labraks
almejas
commencer à apprendre
małże
pierna de cordero
commencer à apprendre
noga barania
magro de cerdo/ternera
commencer à apprendre
chuda część mięsa z wieprzowiny/cielęcina
langostino
commencer à apprendre
krewetki
langosta
commencer à apprendre
langusta
lenguado
commencer à apprendre
sola, flądra
salmonete
commencer à apprendre
barwena (ryba taka)
hueso
commencer à apprendre
kość
rebozado
commencer à apprendre
w panierce
relleno
commencer à apprendre
nadzienie, farsz
queso rallado
commencer à apprendre
ser tarty
al vapor
commencer à apprendre
na parze
propiedades alimenticias
commencer à apprendre
właściwości pokarmowe
moras
commencer à apprendre
jeżyny/jagody
avellanas
commencer à apprendre
orzechy laskowe
almendras
commencer à apprendre
migdały
albahaca
commencer à apprendre
bazylia
romero
commencer à apprendre
rozmaryn
tomillo
commencer à apprendre
tymianek
orégano
commencer à apprendre
oregano
hierbas aromáticas
commencer à apprendre
aromatyczne zioła
especias
commencer à apprendre
przyprawy
aliniar
commencer à apprendre
przyprawiać

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.