4. NUTRITION

 0    36 fiche    bkarabula7
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
mince
commencer à apprendre
siekać, mielić
slice
commencer à apprendre
plaster, kroić w plasterki
poultry
commencer à apprendre
drób
veal
commencer à apprendre
cielęcina
beef
commencer à apprendre
wołowina
pork
commencer à apprendre
wieprzowina
chop
commencer à apprendre
kotlet
lamb
commencer à apprendre
jagnięcina
breaded, battered
commencer à apprendre
panierowany, panierowany
raw
commencer à apprendre
surowy
minced
commencer à apprendre
mielony
rare steak
commencer à apprendre
krwisty stek
medium-rare
commencer à apprendre
średnio krwisty
well-done
commencer à apprendre
dobrze wysmażony (o mięsie)
ribs
commencer à apprendre
żeberka
vintage
commencer à apprendre
klasyczny
wine vintage
commencer à apprendre
rocznik wina
dairy
commencer à apprendre
nabiał
cottage cheese
commencer à apprendre
twarożek
low-fat
commencer à apprendre
niskotłuszczowy
creamy
commencer à apprendre
śmietankowy, kremowy
buttermilk
commencer à apprendre
maślanka
spread
commencer à apprendre
rozprowadzić, rozsmarować; pasta do smarowania
powdered
commencer à apprendre
sproszkowany
skimmed
commencer à apprendre
odtłuszczone
put on weight
commencer à apprendre
przybrać na wadze
lose weight
commencer à apprendre
schudnąć
cut down on
commencer à apprendre
ograniczyć
processed food
commencer à apprendre
żywność przetworzona
contain
commencer à apprendre
zawierać
food additive
commencer à apprendre
dodatek do żywności
artificial
commencer à apprendre
sztuczny
flavour
commencer à apprendre
smak, posmak, aromat
hydrate
commencer à apprendre
nawadniać, nawilżać
daily dose
commencer à apprendre
dzienna dawka
nutrition
commencer à apprendre
odżywianie

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.