13. Comida

 0    99 fiche    agatakundziarz
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
acelgas
commencer à apprendre
botwina
agridulce
commencer à apprendre
słodko-gorzki
ahumado
commencer à apprendre
wędzony
al punto
commencer à apprendre
średnio wysmażony
albóndigas
commencer à apprendre
pulpety
aliño / aderezo
commencer à apprendre
dressing
amargo
commencer à apprendre
gorzki
arenque
commencer à apprendre
śledź
atún
commencer à apprendre
tuńczyk
avena
commencer à apprendre
owies
aves (de corral)
commencer à apprendre
drób
bacalao
commencer à apprendre
dorsz
bizcocho
commencer à apprendre
biszkopt
bollo
commencer à apprendre
słodka bułka, słódka drożdżówka
calamares
commencer à apprendre
kałamarnica
caramelo
commencer à apprendre
karmel
carne de cerdo
commencer à apprendre
wieprzowina
carne de vaca
commencer à apprendre
wołowina
carpa
commencer à apprendre
karp
centeno
commencer à apprendre
żyto
chorizo
commencer à apprendre
kiełbasa wieprzowa z wędzoną papryką
chuleta
commencer à apprendre
kotlet, stek
condimientos, especias
commencer à apprendre
przyprawy
copos
commencer à apprendre
płatki
cordero
commencer à apprendre
jagnięcina, baranina
dónut
commencer à apprendre
pączek
duro
commencer à apprendre
czerstwy
empanadilla
commencer à apprendre
pierożek
estropearse, ponerse malo
commencer à apprendre
zepsuć się
fecha de cadsucidad
commencer à apprendre
termin ważności
gambas/ langostinos
commencer à apprendre
krewetki
granos, sémola
commencer à apprendre
kasza, kasza manna
guarnición / acompañamiento
commencer à apprendre
dodatek
integral
commencer à apprendre
razowy
langosta
commencer à apprendre
homar
lata
commencer à apprendre
puszka
levadura
commencer à apprendre
drożdże
lomo
commencer à apprendre
polędwica wieprzowa, schab
marisco
commencer à apprendre
owoce morza
mejillones
commencer à apprendre
małże
mostaza
commencer à apprendre
musztarda
ostra
commencer à apprendre
ostryga
panecillo
commencer à apprendre
bułka
pasado
commencer à apprendre
rozgotowany
pechuga de pollo
commencer à apprendre
pierś z kurczaka
picante
commencer à apprendre
pikantny
piruleta
commencer à apprendre
lizak
poco hecho
commencer à apprendre
krwisty (o mięsie)
pulpo
commencer à apprendre
ośmiornica
sabor
commencer à apprendre
smak
salado
commencer à apprendre
słony
salchichón
commencer à apprendre
kiełbasa
salmón
commencer à apprendre
łosoś
solomillo
commencer à apprendre
polędwica
soso
commencer à apprendre
mdły
ternera
commencer à apprendre
cielęcina
tierno
commencer à apprendre
kruchy, miękki (np. o mięsie)
trigo
commencer à apprendre
pszenica
cruasán
commencer à apprendre
rogalik
ensaimada
commencer à apprendre
bułeczka w kształcie ślimaka
rosquilla
commencer à apprendre
bajgiel
merengue
commencer à apprendre
Beza
hojaldre
commencer à apprendre
ciasto francuskie
tartaleta
commencer à apprendre
tarta
profiterol
commencer à apprendre
eklerka
natillas
commencer à apprendre
krem budyniowy
muslos de pollo
commencer à apprendre
kurze udka
alitas de pollo
commencer à apprendre
skrzydełka kurczaka
lácteos
commencer à apprendre
nabiał
embutidos
commencer à apprendre
wędliny
hidratos de carbono
commencer à apprendre
węglowodany
saber a
commencer à apprendre
smakować
sabor a
commencer à apprendre
smak czegoś
poco hecho
commencer à apprendre
niedogotowany
huevos revueltos
commencer à apprendre
jajecznica
huevo frito
commencer à apprendre
jajko sadzone
huevo duro
commencer à apprendre
jajko na twardo
huevo pasado por agua
commencer à apprendre
jajko na miękko
clara
commencer à apprendre
białko
yema
commencer à apprendre
żółtko
cáscara
commencer à apprendre
skorupka jajka
cascar un huevo
commencer à apprendre
rozbić jajko
pan integral
commencer à apprendre
chleb razowy
pan de trigo
commencer à apprendre
chleb pszeniczny
pan de espelta
commencer à apprendre
Chleb z mąki orkiszowej
pan sin gluten
commencer à apprendre
Chleb bezglutenowy
pan de centeno
commencer à apprendre
chleb żytni
pan rallado
commencer à apprendre
bułka tarta
pan de molde / pan bimbo
commencer à apprendre
chleb tostowy
pan tostado
commencer à apprendre
grzanka
corteza
commencer à apprendre
skóra chleba
biscote
commencer à apprendre
sucharek
cebada
commencer à apprendre
jęczmień
mijo
commencer à apprendre
proso
cocido
commencer à apprendre
gęsta zupa np. z ciecierzycy, mięsa i warzyw
queso azul
commencer à apprendre
ser pleśniowy
queso de oveja
commencer à apprendre
ser owczy
queso fresco
commencer à apprendre
ser biały
alioli
commencer à apprendre
sos z oliwy i czosnku

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.