12. Fruta y verdura

 0    116 fiche    agatakundziarz
Télécharger mP3 Imprimer jouer consultez
 
question réponse
aguacate
commencer à apprendre
awokado
albaricoque
commencer à apprendre
morela
alcachofa
commencer à apprendre
karczoch
apio
commencer à apprendre
seler
arándano
commencer à apprendre
Borówka amerykańska
batata
commencer à apprendre
słodki ziemniak, batat
berenjena
commencer à apprendre
bakłażan
brócoli / brécol
commencer à apprendre
brokuł
cacao
commencer à apprendre
kakao
calabacin
commencer à apprendre
cukinia
calabaza
commencer à apprendre
dynia
cáscara
commencer à apprendre
łupina, skóra
cebollino
commencer à apprendre
Szczypiorek
cereza
commencer à apprendre
wiśnia
ciruela
commencer à apprendre
śliwka
coco
commencer à apprendre
orzech kokosowy
col / repollo
commencer à apprendre
kapusta / kapusta
coles de bruselas
commencer à apprendre
brukselki
coliflor
commencer à apprendre
kalafior
crudo
commencer à apprendre
surowy
dátil
commencer à apprendre
daktyl
ecológico
commencer à apprendre
przyjazny środowisku
eneldo
commencer à apprendre
koper
espárragos
commencer à apprendre
szparag
especias
commencer à apprendre
przyprawy
espinacas
commencer à apprendre
szpinak
frambuesa
commencer à apprendre
malina
frutos secos
commencer à apprendre
orzechy
girasol
commencer à apprendre
słonecznik
granada
commencer à apprendre
granat
grosella negra
commencer à apprendre
czarna porzeczka
guisantes
commencer à apprendre
zielony groszek
judías verdes
commencer à apprendre
zielone fasolki
kiwi
commencer à apprendre
kiwi
lima
commencer à apprendre
Limonka
maduro
commencer à apprendre
dojrzały
maíz
commencer à apprendre
kukurydza
mandarina
commencer à apprendre
mandarynka
melocotón
commencer à apprendre
brzoskwinia
membrillo
commencer à apprendre
pigwa
mora
commencer à apprendre
jeżyna
nabo
commencer à apprendre
Rzepa
pasas
commencer à apprendre
rodzynki
pepino
commencer à apprendre
ogórek
pepito
commencer à apprendre
pestka
perejil
commencer à apprendre
pietruszka
piel
commencer à apprendre
skórka
pimienta
commencer à apprendre
pieprz
pimiento
commencer à apprendre
papryka
piña
commencer à apprendre
ananas
podrido
commencer à apprendre
zgniły
puerro
commencer à apprendre
por
rábano
commencer à apprendre
rzodkiewka
racimo
commencer à apprendre
kiść
ralladura
commencer à apprendre
starta skórka
relleno
commencer à apprendre
faszerowany, nadziewany
remolacha
commencer à apprendre
burak ćwikłowy
rúcula
commencer à apprendre
rukola
sandía
commencer à apprendre
arbuz
cacahuetes
commencer à apprendre
orzeszki ziemne
nuez
commencer à apprendre
orzech włoski
avellana
commencer à apprendre
orzech laskowy
nuez de brasil
commencer à apprendre
brazylijski orzech
almendra
commencer à apprendre
migdał
anacardo
commencer à apprendre
orzech nerkowca, nerkowiec
nuez de macadamia
commencer à apprendre
Orzech macadamia
ciruela pasa
commencer à apprendre
suszona śliwka
grosella roja
commencer à apprendre
czerwona porzeczka
arándano rojo
commencer à apprendre
żurawina
sin pepitas/ semillas
commencer à apprendre
bezpestkowy
pepitas
commencer à apprendre
małe pestki np. jabłek
pipas
commencer à apprendre
duże pestki, np. dyni lub słonecznika
hueso
commencer à apprendre
pestka np. brzoskwini
semilla
commencer à apprendre
nasionko, ziarno
semilla de sésamo
commencer à apprendre
nasiona sezamu
cebolla morada
commencer à apprendre
fioletowa cebula
cebolleta
commencer à apprendre
wiosenna cebula, dymka
legumbres
commencer à apprendre
rośliny strączkowe
garbanzos
commencer à apprendre
ciecierzyca
lentejas
commencer à apprendre
soczewica
alubias / judías
commencer à apprendre
fasola / fasola nerkowata
habas
commencer à apprendre
bób
macedonia
commencer à apprendre
sałatka owocowa
batido
commencer à apprendre
koktajl
membrillo
commencer à apprendre
pigwa
raiz de perejil
commencer à apprendre
korzeń pietruszki
raiz de apio
commencer à apprendre
korzeń selera
rábano picante
commencer à apprendre
chrzan
col rizada
commencer à apprendre
Jarmuż
anis
commencer à apprendre
Anyż
albahaca
commencer à apprendre
bazylia
hoja de laurel
commencer à apprendre
liść laurowy
cardamomo
commencer à apprendre
kardamon
chili, guindilla (molida)
commencer à apprendre
chili, chili (mielone)
canela
commencer à apprendre
cynamon
clavos (de olor)
commencer à apprendre
goździki
cilantro
commencer à apprendre
kolendra
comino
commencer à apprendre
kmin rzymski
jengibre
commencer à apprendre
imbir
hierbabuena
commencer à apprendre
mięta pieprzowa
nuez moscada
commencer à apprendre
gałka muszkatołowa
orégano
commencer à apprendre
Oregano
pimentón
commencer à apprendre
papryka mielona
romero
commencer à apprendre
rozmaryn
azafrán
commencer à apprendre
szafran
sésamo
commencer à apprendre
sezam
tomillo
commencer à apprendre
tymianek
cúrcuma
commencer à apprendre
Kurkuma
mejorana
commencer à apprendre
Majeranek
hinojo
commencer à apprendre
Koper włoski
hierba limón
commencer à apprendre
trawa cytrynowa
piñones
commencer à apprendre
orzeszki pinii
rama
commencer à apprendre
laska np. cynamonu
virutas de coco
commencer à apprendre
wiórki kokosowe
entero
commencer à apprendre
cały, w kawałku
molido
commencer à apprendre
mielony

Vous devez vous connecter pour poster un commentaire.